IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Un nadó de 13 mesos amb problemes pulmonars guanya la batalla al coronavirus

La Noa finalment ha rebut l'alta després de passar un mes a l'hospital

Mà d'un bebè
La Noa va ser prematura i té problemes pulmonars | CatalunyaDiari

El coronavirus està afectament especialment a les persones d'avançada edat i a aquelles qui ja patien problemes respiratoris previs. Tot i això, també s'han trobat casos greus en persones més joves i fins i tot en nens, com és el cas de la Noa, una nena d'Amposta, prematura i amb problemes pulmonars que finalment ha estat donada d'alta per haver superat el Covid-19.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Gairebé un mes ingressada

Segons Ebredigial, la Noa pateix problemes pulmonars a causa de la seva prematuritat, i el passat 16 de març va ser ingressada a l'Hospital Joan XXIII de Tarragona perquè tenia febre i molta tos. «Des del principi ens van tracar com si fos un possible cas de Covid-19, fins a la primera prova que li van realitzar que va donar negatiu», explicava la mare de la nena al mitjà citat anteriorment.

Després de veure que no millorava van traslladar-la a la Unitat de Cures Intensives (UCI), on es va confirmar finalment que sí que tenia coronavirus. «Jo vaig besar la meva filla com si m'estigués despedint quan se la van emportar a entubar perquè, amb una malaltia pulmonar, ho veia molt fosc», manifestava el pare de la Noa. 

Poc després va ser traslladada a l'UCI de la Vall d'Hebron (Barcelona), on hi va passar dues setmanes sola.  Els pares rebien les notícies per telèfon, fins el passat 31 de març que van poder anar a buscar-la perquè ja començava a millorar. «La part més dura va ser quan la vam anar a buscar a Barcelona. Vam veure-la gairebé immòbil, estava dormint, i ni et reconeixia ni et mirava», expressaven els pares.

Recuperació a casa

Una vegada va sortir de l'UCI de la Vall d'Hebron va tornar a l'Hospital Joan XXIII, i el Divendres Sant finalment va estar donada d'alta. A casa ha de portar oxigen, i com explicava la seva mare, «ara treballem el post-UCI, el tema de moviment, coordinació i menjar, ja que han sigut molts dies de sedació i dieta absoluta».

Els pares han donat les gràcies a tots els metges i infermeres que han tractat a la Noa, i han agraït també tot el suport de la família i els amics que els han acompanyat. Finalment han volgut transmetre el missatge de que tot sortirà bé, donant ànims a tots aquells que han donat positiu en el virus. 


Comentaris

envia el comentari