Naturgy ofereix ajornar els rebuts de llum i gas a pimes i autònoms

D’aquesta manera, prop de 250.000 clients podran retardar el pagament de factures del segon trimestre «sense interessos»

Un treballador de Tailàndia desinfectant una sala de reunions el 10 de març de 2020
Naturgy permetrà ajornar els rebuts de llum i gas del segon trimestre a gairebé 250.000 clients | Catalunya Diari

L’empresa energètica Naturgy ha comunicat que permetrà ajornar el pagament de les factures de llum i gas del segon trimestre «sense interessos» a petites i mitjanes empreses i treballadors autònoms per fer front a la crisi del coronavirus.

Responsabilitat social pel coronavirus

Aquesta mesura forma part d'un pla que, segons la companyia, vol «ajudar als clients a gestionar l'impacte econòmic en els seus negocis» del CoVid-19. Així doncs, Naturgy finançarà les factures a sis mesos, sense interessos, permetent «flexibilitat de pagament de l'energia».

  

Gràcies a aquesta mesura, segons ha afegit l'empresa, fins a 250.000 clients, pimes i autònoms es podrien beneficiar. A més a més, el president de Naturgy, Francisco Reynés, ha dit que les empreses han de ser «conscients de la responsabilitat» que tenen per ajudar la societat en moments «d'alta incertesa», com és el cas ara per la pandèmia de coronavirus.

Teletreball als empleats amb fills menors o persones a càrrec

A més a més, Naturgy ha ofert a tots els seus treballadors que tinguin fills menors de 16 anys o persones dependents a càrrec la possibilitat de fer teletreball arran de les decisions d'algunes administracions, com les de Madrid, de suspendre l'activitat escolar. A més, també permet la flexibilitat horària a tots els empleats en zones que estiguin o no afectades pel coronavirus.

Per altra banda, també ha recomanat als seus accionistes la delegació de vot i el seguiment en línia de la propera junta, prevista pel 17 de març a Madrid. De fet, tampoc es permeten els viatges internacionals als treballadors de l'empresa i es limiten els que es fan dins de l’estat. A més a més, també han reforçat de manera temporal el seu protocol d'actuació amb l'objectiu de prioritzar la salut dels empleats i les famílies «davant de la forta evolució del coronavirus», unes «mesures de xoc per evitar la ràpida propagació del virus i facilitar la conciliació».


Comentaris

envia el comentari