Un nen de només 9 anys ingressat a l'UCI per coronavirus a Espanya

El menor, de La Rioja, no presentava símptomes de la malaltia fins dimecres passat

Una infermera atenent a un pacient amb cornavirus a l'UCI del CHR Verviers Hospital
El menor ha estat ingressat a l'UCI després de presentar símptomes de coronavirus | CatalunyaDiari

Un nen de 9 anys, natural de La Rioja, es troba des de dimecres passat ingressat a l'UCI de l'Hospital Universitari de Burgos amb coronavirus. El petit va ser traslladat fins a Castella i Lleó, ja que l'hospital Sant Pere de Logronyo no compta amb una UCI pediàtrica.

El menor, que no havia presentat símptomes de Covid-19, es trobava en estat greu en el moment del seu trasllat. Segons fonts pròximes a la família consultades pel mitjà digital 'la Rioja', el petit millora notablement i no té cap òrgan afectat de gravetat. Així i tot, la seva evolució en les pròximes 48 hores serà clau.

Aquest cas és extremadament rar. Només a La Rioja, del total d'afectats, un 0,9% té 9 anys o menys i en gairebé tots ells la malaltia es presenta en forma lleu i no causa simptomatologia greu.

La taxa de mortalitat per coronavirus a Espanya

Segons un estudi realitzat fa unes setmanes, la taxa de mortalitat per coronavirus augmenta segons puja l'edat dels pacients. De fet, és important esmentar que en les edats més joves i mitjanes, dels 0 als 60 anys, la taxa de mortalitat no puja de l'1%.

No obstant això, i com ja s'ha dit moltes vegades, en les persones de més de 80 anys el nombre es dispara de forma alarmant arribant a una taxa del 18%. I és que, segons es pot comprovar, un 67% dels morts a Espanya són persones majors de 80 anys.

De fet, tenint en compte els números, al voltant d'un 94-95% dels morts per coronavirus a Espanya són majors de 60 anys, i un 87% de 70.

Cal esmentar que, malgrat el que es podria pensar, la taxa de mortalitat de les persones d'entre 70 i 80 anys no és massa elevada, d'un 5%, concretament. Un 20% de les víctimes totals a Espanya formen part d'aquest grup d'edat.


Comentaris

envia el comentari