IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Els nens han de portar mascareta quan surtin al carrer?

Molts pares qüestionen si l'ús de mascaretes en nens serà obligatori a partir del 27 d'abril

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, va anunciar fa uns dies que rebaixaria el confinament dels més petits de la casa a partir del 27 d'abril. Sens dubte, era una decisió molt esperada per l'executiu, perquè eren diversos els professionals que asseguraven que el fet de sortir al carrer era crucial per al correcte desenvolupament dels més petits. Com a tota decisió, el desconfinament dels infants ha generat opinions desfavorables.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Amb més de 208.000 persones infectades al país, són molts els que no veuen amb bons ulls que els més petits es vegin exposats a la malaltia.

Com seran les passejades dels més petits?

Tot i estar en una fase de descens, no només ha portat diverses opinions per a tots els gustos, sinó també una infinitat de dubtes sobre com seran els passejos dels més petits. Després d'haver fet marxa enrere en la idea que els infants només poguessin sortir al carrer per realitzar activitats essencials a causa de les crítiques rebudes, seran finalment els menors de 14 anys els que podran donar passejades curtes acompanyats d'un adult.

Les passejades seran com a màxim d'una hora, tot i que els límits encara estan per decidir. El que encara està per decidir-se és si els petits hauran de sortir al carrer amb mascareta, ja que fins ara no era obligatori fer-ho, només guardar la distància de seguretat i mantenir les mesures d'higiene de rentat de mans.

«El Ministeri de Sanitat editarà un material intuïtiu al llarg dels propers dies que donarà resposta a les preguntes més habituals que es puguin fer tutors, pares o altres persones que puguin conviure amb els nens», assegurava María Jesús Montero, ministra d'Hisenda i portaveu de Govern.

«L'evidència científica posa de manifest que la utilització de màscares és menys eficient en aquest col·lectiu, que respecta menys l'ús d'aquesta protecció en tocar-se més la cara i les mans. És bastant complicat per als més petits, tot i que com més gran sigui el nen millor es pot complir amb aquesta protecció», indicava la ministra deixant clar que l'ús de mascaretes en nens no anava a ser obligat.

Fernando Simón també ha volgut reforçar l'opinió de Montero assegurant que les màscares eren únicament una recomanació. «Les màscares són una recomanació. Si veiem que ens dirigim a una zona, com un supermercat, on pugui haver-hi una aglomeració, igual val la pena tornar i esperar que hi hagi menys gent», recalcava deixant clar que, probablement, els nens no es vegin obligats a sortir a carrer amb mascaretes.


Comentaris

envia el comentari