IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El testimoni de Nil, el segon infectat per coronavirus a Catalunya

El noi ha demanat calma i tranquil·litat a través de les seves xarxes socials

Noies passejant amb mascareta al costat d'una bola del món
Nil Monró, de 22 anys, és el segon cas positiu per coronavirus a Catalunya | EFE

A Catalunya hi ha tres casos confirmats de contagi per coronavirus, juntament amb una cinquantena de persones en aïllament domiciliari com a mesura de prevenció. De tots ells, 28 estarien relacionades amb el primer cas, una dona italiana de 36 anys, i les 15 restants, amb en Nil Monró, un jove de 22 anys que va ser diagnosticat dimecres després de tornar d’Itàlia. Mentre que el tercer cas és una noia de 22 anys de Tenerife que havia viatjat de Milà i després a Barcelona.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Testimoni de primera mà

Nil va viatjar a Itàlia el cap de setmana passat, entre el 22 i 25 de febrer, per assistir a la ‘Fashion Week’ de Milà, moment en el qual hi va haver un increment de casos positius per coronavirus a la ciutat. Segons ell mateix ha explicat a les seves xarxes socials, en tornar a Barcelona «tenia símptomes semblants a una grip estacional», però va anar a l’Hospital Clínic, on van confirmar que tenia coronavirus.

El jove ha confessat que, en un principi, tenia por, però després de ser degudament informat, va quedar-se més tranquil i ara per ara continua en observació a l’hospital, estable. Amb el seu comunicat públic, Nil vol cridar a la calma: «M’agradaria que, com a societat, ens informem només de fonts oficials i que no condeixi el pànic». Les precaucions són necessàries, «sobretot una bona higiene de mans», però «no ens hem de tornar bojos».

En aquest sentit, Nil explica que «és com un refredat on el risc de mort és gairebé nul si no pertanys a un col·lectiu vulnerable», és a dir, persones grans o amb malalties prèvies. A més a més, recomana fer quarantena voluntària si s’ha estat en alguna zona de risc i evitar el contacte amb altres persones. Tanmateix, per aquells qui no hi ha estat, «mantingueu la calma».

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Como ya sabéis este fin de semana estuve en la Fashion Week de Milán. Durante el viaje, hubo un incremento significativo en los casos de #coronavirus en la ciudad. Desde el momento cero seguí las recomendaciones. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Al volver a Barcelona me encontraba con síntomas parecidos a una gripe estacional y vine al hospital. Me hicieron las pruebas pertinentes y ayer a primera hora me confirmaban que la prueba había salido positiva. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Soy el segundo caso confirmado de coronavirus en Cataluña. Al principio estaba muy asustado porque no sabía que iba a pasar. Después de recibir toda la información pertinente me quedé más tranquilo. Hemos seguidos todos los protocolos y me encuentro en observación. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Quiero deciros en primer lugar, que estoy bien, estable. Y que poco a poco espero ir mejorando. En segundo lugar, me gustaría que como sociedad nos informemos sólo de fuentes oficiales y que no cunda el pánico. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ¿Qué hay que tomar precauciones? Si. Sobre todo, buena higiene con las manos. Pero no hay que volverse loco, es como un resfriado donde el riego de muerte es casi nulo si no perteneces a un colectivo vulnerable (personas mayores o con enfermedades). ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ A las personas que han estado en el foco os recomiendo hacer cuarentena voluntaria y evitar el contacto con otras personas. A las personas que no han estado en ningún sitio de riesgo que se tranquilicen, que mantengan la calma. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Lavarse bien las manos y no tocarse la cara con las manos sucias es una regla MUY importante que todo el mundo debería seguir. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Gracias. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ PD: Quiero agradecer a todos los profesionales del @hospital_clinic que están haciendo turnos larguísimos que me están cuidando un montón y siempre con una amabilidad excepcional.

Una publicación compartida por Nil Monró (@nil.monro) el

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari