Nissan atura la seva producció a la Zona Franca i Montcada

El confinament d'Igualada ha afectat econòmicament a l'empresa

Cadena de muntatge de Nissan a la planta de Zona Franca
Nissan atura la seva producció a menys fins al pròxim dimarts | CatalunyaDiari

L'empresa fabricant d'automòbilsNissan ha decidit aquest migdia aturar la producció de la seva planta a la Zona Franca i Montcada, a Barcelona. Segons ha pogut saber l'ACN, el motiu principal d'aquesta aturada és la prevenció davant la crisi del coronavirus, que en les últimes hores està afectant molt a Espanya i especialment a Madrid, el País Basc, La Rioja i Catalunya. El confinament d'Igualada (Anoia) també ha influït negativament a la producció de Nissan, ja que és on es troben alguns dels seus proveïdors com l'empresa Trire d'Òdena, entre altres. 

La planta de motors i canvis segueix en funcionament

Aquest migdia s'ha pres la decisió de parar la producció temporalment, que ja acostuma a estar molt per sota dels seus nivells possibles. La planta de motors i canvis, que també es troba dins de l'àrea industrial de la Zona Franca, s'ha optat perquè segueixi el seu funcionament normal a causa de la manca de subministraments.

El comitè d'empresa i la direcció han organitzat una reunió d'urgència per aquesta tarda. Segons fonts sindicals, la producció d'aquesta planta de Nissan no es reactivarà durant tot el dia d'avui i, a priori, tampoc el proper dilluns. 

Conseqüències del confinament d'Igualada

El conseller d'Interior Miquel Buch ha declarat aquest divendres en una roda de premsa que l'aïllament d'Igualada ha generat «alguna incidència» en l'àmbit econòmic, ja que es tracta d'una situació que no s'havia produït mai. Tot i això, ha remarcat que ja s'està treballant per resoldre tots els problemes que s'han causat. Durant la roda de premsa el conseller d'Interior també ha anunciat el tancament de totes les àrees comercials que no estiguin destinades a l'alimentació i a productes de primera necessitat, per tal de contenir la propagació del virus.


Comentaris

envia el comentari