La notícia falsa sobre el coronavirus i l'estat d'alarma que no t'has de creure

L'Ertzaintza ha estat qui ha desmentit la informació després que un rumor fals circulés per Internet

Efectius de la UME arribant a Pamplona el 20 de març de 2020
La notícia falsa sobre el coronavirus i l'estat d'alarma que no t'has de creure | Catalunya Diari

Com sol passar en totes les crisis, l'aparició del coronavirus ha creat molta incertesa entre la població i, conseqüentment, ha generat un gran volum d'informació al voltant de la malaltia. No obstant això, aquesta informació no només és elaborada pels mitjans de comunicació, sinó que també són moltes les dades i els missatges que estan apareixent a xarxes socials al llarg dels últims dies, fent que les notícies falses moltes vegades es confonguin amb les bones i s'escampin com la pólvora.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Una notícia falsa sobre l'estat d'alarma

Concretament, unes hores enrere es feia públic que el president de l'executiu espanyol, Pedro Sánchez, estava estudiant la possibilitat d'allargar l'estat d'alarma i endurir les mesures.

Amb tot, a Internet han començat a circular rumors que apunten que l'estat d'alarma podria convertir-se en un Estat d'Excepció, quelcom que provocaria diversos problemes com podrien ser una manca d'abastiment.

Malgrat que molta gent s'ha espantat en conèixer aquesta informació, el cert és que és falsa, ja que Sánchez tan sols ha anunciat les intencions del govern d'allargar l'estat d'alarma durant 15 dies més, una moció que s'haurà d'aprovar al Congrés dels Diputats aquest mateix dimecres.

L'Ertzaintza desmenteix la informació 

Per aquest motiu, l'Ertzaintza ha desmentit els rumors a través del seu perfil oficial de Twitter, on el cos policial basc s'ha mostrat d'allò més contundent: «L'Ertzaintza recomana seguir fonts oficials i no difondre ni fer cas de notícies falses en relació amb l'estat d'alarma».


Comentaris

envia el comentari