El document amb el qual has de justificar tots els teus desplaçaments a partir d'ara

El document es podrà descarregar d'Internet i serà efectiu la matinada de diumenge a dilluns

Guardia Urbana de Palafrugell fent un control en motiu del coronavirus, el 20/03/2020
El document s'haurà de dur a partir de dilluns i els cossos de seguretat podrien demanar-lo per certificar on es va | Catalunya Diari

El conseller d'Interior de la Generalitat, Miquel Buch, ha anunciat aquest divendres que el Govern ha creat un 'certificat autoresponsable' per garantir que les persones que es desplacen durant el confinament pel coronavirus ho fan per raons permeses.

Multes entre 100 i 600.000 euros

Aquest document estarà disponible a partir de la nit d'aquest mateix divendres i serà efectiu a partir del dilluns, ha explicat Buch en una entrevista al 3/24, en la qual ha assegurat que es tracta d'un «exercici de confiança en la ciutadania».

«Però si un ciutadà opta per voler enganyar als cossos policials, hi haurà la sanció corresponent», ha advertit Buch sobre aquest document, que inclou diverses opcions per sortir a la via pública que el ciutadà ha de marcar, per indicar la raó del seu desplaçament. Les sancions que els ciutadans poden rebre van dels 100 als 600.000 euros en l'aplicació de la 'llei mordassa'. 

El certificat l'haurà de firmar cadascú i s'haurà de marcar el motiu del desplaçament

Cadascú podrà signar el seu propi certificat, per justificar el seu viatge. Els casos que permet al·legar aquest document són aquests: l'adquisició d'aliments, productes farmacèutics i de primera necessitat; assistència a centre, servei o establiment sanitari; desplaçament al lloc de treball per efectuar la prestaciólaboral, professional o empresarial; retorn al lloc de residència habitual; assistència o atenció a persones grans, menors d'edat, dependents, persones amb discapacitat o persones especialment vulnerables; o desplaçament a entitat financera o d'assegurança. També es contempla la possibilitat que hi hagi una causa de força major o situació de necessitat, que s'ha d'especificar.

El ciutadà ha d'especificar l'adreça d'origen, la de destí i les seves dades personals en aquest document, que «facilitarà el treball del ciutadà i dels cossos policials que vetllen pel compliment d'aquest confinament».


Comentaris
JOAN
I el que no tingui ordenador o impresora? Es només per les personas que tenen que desplaçar se amb coche fora del lloc de residencia, no?
laura
Jo no tinc impressora i parlen de la versió digital pero de moment aquesta versió no está...el dilluns els que no tinguem impressora que fem?

envia el comentari