IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Nou intent de motí a Brians 1 durant la crisi del coronavirus

Aquest és el segon intent que es produeix durant la pandèmia

Un Mosso d'Esquadra en un control a Barcelona el 24 de març de 2020
Aquest és el segon intent de motí que es produeix a la presó | Catalunya Diari

La falta de recursos, materials de protecció i desinformació sobre la pandèmia del coronavirus ha causat que presos i treballadors hagin viscut moments de tensió a les presons. L'últim cas s'ha viscut aquest matí al centre penitenciari de Brians 1, segons ha informat 'Crónica Global'.

Al voltant de les 9.30 hores quan els funcionaris de presons estaven realitzant el protocol d'obertura de portes perquè els presos surtin de les seves cel·les, s'ha iniciat un motí a l'ala del mòdul 2 del centre, on hi ha un centenar d'interns. Alguns d'ells han començat a colpejar les seves portes, han insultat els funcionaris i fins i tot han animat als companys de mòdul a cremar els seus matalassos i pegar als treballadors.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu.  FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Activació del 'codi quatre'

Davant aquest caos, els funcionaris s'han vist obligats a activar un 'codi quatre', segons ha explicat l'associació de funcionaris de presons Marea Blava al mitjà citat. Una alerta que s'activa quan hi ha un motí o una insubordinació greu.

Fins a l'ala del mòdul 2 s'han personat més de 20 funcionaris per ajudar a controlar la situació i aïllar i esposar els presos més agressius i els incitadors del motí. Aquest però s'ha produït abans que s'obrissin totes les cel·les i els treballadors del centre penitenciari han pogut posar punt final a la insurrecció. 


Comentaris

envia el comentari