IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Descobreixen sis nous coronavirus en ratpenats

Els ratpenats són un dels principals sospitosos d'haver provocat la pandèmia de la Covid-19

Un ratpenat de color negre
Els ratpenats són uns dels principals sospitosos del contagi del virus | Cedida

A més de la COVID-19, hi ha molts altres coronavirus i fa uns dies s'han descobert sis nous tipus en els ratpenats de Myanmar, també conegut com a Birmània, que es localitza en el sud-est asiàtic. El descobriment ha estat publicat a la revista 'Plos One'.

El nord-americà Institut Smithsonian ha aclarit que no tenen molt a veure amb altres coronavirus coneguts com la SARS, la MERS o la COVID-19. Encara no se sap la capacitat que tenen aquests virus per expandir-se i fer efecte en els éssers humans. Tot dependrà dels estudis que es realitzen en els pròxims mesos.

Són els mateixos ratpenats un dels principals sospitosos d'haver provocat la pandèmia de coronavirus, amb la seva venda com a aliment o mascotes a la Xina. També es creu que un ratpenat va poder encomanar a un pangolí i aquest hauria encomanat al pacient zero situat a la ciutat xinesa de Wuhan. Per això, els ratpenats semblen tenir una relació més que propera amb el coronavirus.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Detectats els virus en tres mamífers alats diferents

Els virus es van trobar en tres mamífers diferents alats: el domèstic groc asiàtic major (ratpenat groc de heath), on es va trobar el PREDICT-CoV-90; el cua lliure de llavis arrugats (Chaerephon plicatus), on van aparèixer els ceps PREDICT-CoV-47 i -82; i el nas de full de Horsfield (Hipposideros larvatus), amb tres soques diferents, les PREDICT-COV-92, -93 i -96. 'Predict' és el nom del projecte de recerca, ideat per intentar establir la relació entre animals i humans com a mesura de prevenció davant possibles contagis a gran escala.

El descobridor clau dels sis nous ceps, Marc Valitutto, ha apuntat que les persones estan exposades a pandèmies: «Les pandèmies virals ens recorden l'estretament que està connectada la salut humana amb la salut de la vida silvestre i el medi ambient. A tot el món, els humans interactuen amb la vida silvestre amb més freqüència, de manera que com més comprenguem sobre aquests virus en els animals, cosa que els permet mutar i com es propaguen a altres espècies, millor podrem reduir el seu potencial pandèmic».


Comentaris

envia el comentari