La nova ajuda universal que el govern espanyol vol aprovar

La ministra de Treball, Yolanda Díaz, va confirmar en el dia d'ahir que el Govern estava ultimant l'aprovació de la renda mínima universal.

Pedro Sánchez i Pablo Iglesias, conversant
Els ministeris estan treballant per a tenir l'ajuda el més aviat possible | Europa Press

La renda mínima universal per a totes les famílies espanyoles sense ingressos està a punt de materialitzar-se, segons apuntava ahir la ministra de Treball, Yolanda Díaz.

Segons apunten des del govern, la necessitat d'aprovar aquesta renda mínima universal es fa encara més latent en aquesta complicada situació que vivim arran del coronavirus. Un mes negre en què s'han destruït gairebé un milió de llocs de treball.

«Ara la necessitem més que mai»

«Els ministeris treballen per tenir la renda mínima en el menor temps possible perquè ara la necessitem més que mai. Em consta que estan treballant amb intensitat per tirar-la endavant com més aviat millor, però no és tan senzill perquè requereix una reordenació de múltiples prestacions», assenyalava la ministra de treball en una entrevista a la 'Cadena Ser'.

Una mesura social prioritària

La renda mínima bàsica serà la principal mesura d'un quart paquet social que està preparant el Govern per pal·liar els efectes econòmics de la crisi sanitària, després de les mesures relatives als lloguers, les hipoteques, els ERTES i els subsidis extraordinaris per desocupació.

El disseny de la prestació s'està ultimant entre el Ministeri d'Inclusió i Seguretat Social, liderat per Escrivà, i la Vicepresidència social dirigida per Pablo Iglesias.

Encara Pablo Iglesias sempre ha advocat perquè la renda universal fos d'un mínim de 600 euros, els informes d'Escrivá apunten a una renda que rondarà els 450 euros. Una quantitat que s'estima suficient d'acord amb la resta de mesures i subsidis que ja han estat aprovats.

El decret d'aprovació d'aquesta renda mínima universal ja està gairebé redactat i la seva aprovació al Consell de Ministres serà imminent.

D'aquesta manera, es complirà una de les promeses més esperades després de la formació de Govern entre el PSOE i Unides Podem, que sempre va abanderar aquesta proposta de garantir per llei uns ingressos bàsics als espanyols que ho requereixin.


Comentaris

envia el comentari