IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El cobrament de l'atur podria ajornar-se fins a primers de maig

El col·lapse de les administracions a causa dels nombrosos ERTEs afectarà directament els ciutadans en situació d'atur

Cola de persones a l'atur
El col·lapse en les Administracions provocarà que molts espanyols cobrin l'atur amb retard | EFE

Més d'un milió d'espanyols afectats per la crisi del coronavirus hauran d'esperar en nombrosos casos fins a finals d'abril o primers de maig per cobrar l'atur i, a més, estan tenint serioses dificultats per ajornar el pagament de rebuts.

Segons fonts de 'Confidencial Digital ', encara que als 620.000 ERTO tramitats fins ara se'ls hagués reconegut la prestació abans del tancament de les nòmines de març, les estimacions dels tècnics del Ministeri de Treball xifren en més d'1,5 milions els afectats per un ERTE, i mig milió d'autònoms els que han demanat la nova ajuda per haver cessat l'activitat.

En el SEPE calculen que al voltant d'1.200.000 prestacions per desocupació i per cessament d'activitat no han entrat dins de la nòmina de març pel retard en l'autorització de suspensions d'ocupació temporal i subsidis a autònoms.

Podria cobrar-se a principis de maig 

A causa del col·lapse a les administracions per les sol·licituds d'ERTEs, l'ingrés als primers afectats de l'atur del mes de març es retardarà en molts casos fins a primers de maig, en lloc de pagar-se abans de la data en què s'hauria de fer: el 9 d'abril.

La tardança en l'abonament de la prestació pot ser fins a 32 dies a comptar des d'aquest mateix dilluns 6 d'abril, sempre depenent de quan es marqui l'inici de la suspensió d'ocupació, a excepció que el banc li ofereixi un avançament a client sobre el 3 de maig.

El SEPE reconeix que «no hi ha hagut temps material per poder fer la tramitació. Molts afectats per ERTO no podran cobrar en termini. Ha estat impossible arribar a temps perquè és un treball molt laboriós», afirmen des del Servei d'Ocupació. El col·lapse s'anirà esmenant al llarg d'abril i rebutgen l'opció que torni a donar-se un retard en el pròxim pagament, que haurà de començar el mateix al voltant del 3 de maig.


Comentaris

envia el comentari