Tornen a donar positiu en coronavirus persones que es creien curades a la Xina

Les autoritats xineses, però, han reconegut que podrien no haver-se recuperat totalment de la malaltia

Oficials de quarentena desinfectant una residència d'estudiants a Gwangju, a la Xina
La regió xinesa de Canton comptabilitza els infectats en 1.347 persones | Catalunya Diari

El Centre per al Control i la Prevenció d'Epidèmies de Canton (Xina) ha informat que, aproximadament, el 14% dels pacients que van rebre l'alta després de contraure el coronavirus han tornat a donar positiu en la malaltia en noves proves. Segons el director del centre, Song Tie, no es poden treure conclusions, per al moment, sobre per què s'ha produït i, alhora, es desconeix si els pacients poden ser infecciosos.

Song ha assenyalat que, segons una valoració preliminar, es creu que encara s'estan recuperant de les infeccions pulmonars i que, per tant, encara donen positiu. A la regió de Canton hi ha hagut en total 1.347 infectats, dels quals 7 han mort i 805 s'han recuperat. D'aquests últims, 112 han presentat una possible recidiva o, ara bé, tal com apunten els sanitaris, es tracta només d'una recuperació progressiva que encara no ha finalitzat.

Els requisits per rebre l'alta mèdica

En aquest sentit, la Comissió Nacional de Sanitat xinesa considera que un pacient està recuperat i d'alta quan les seves mostres de la gola i el nas donen resultats negatius en dues anàlisis consecutius. A més, és condició sine qua non que una tomografia computeritzada no indiqui lesions pulmonars, i hi hagi absència, evidentment, de la simptomatologia comuna, com la febre o la dispnea. 

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari