IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El govern espanyol anuncia un nou paquet de mesures econòmiques contra el coronavirus

Ho ha anunciat aquest dimarts el vicepresident del govern espanyol, Pablo Iglesias

Pedro Sánchez i Pablo Iglesias, en la presentació del seu acord de govern el 12 de novembre de 2019.
El PSOE i Podem han acordat els ajuts en el Consell de Ministres d'aquest dimarts, 31 de març. | Catalunya Diari

El govern espanyol ha informat aquest dimarts, 31 de març, dels acords presos en matèria econòmica i social en el Consell de Ministres que ha tingut lloc aquest matí. Entre aquestes decisions, hi ha la d'atorgar noves prestacions laborals: un subsidi per atur per a les persones empleades de la llar o prestacions per a col·lectius vulnerables de 440 euros a tots els treballadors que no tenien cotitzat el temps mínim per accedir a la prestació d'atur.

Iglesias defensa les noves mesures

El vicepresident de Drets Socials del govern espanyol, Pablo Iglesias, ha explicat la mesura a la roda de premsa posterior al Consell de Ministres per la necessitat de protegir «col·lectius vulnerables» als efectes de la crisi. Segons les dades del govern de Pedro Sánchez, la mesura destinada a les treballadores de la llar beneficiarà 400.000 persones que cotitzen a la Seguretat Social, malgrat que els sindicats apunten que n'hi ha 200.000 més que treballen en negre.

Segons Iglesias, aquest col·lectiu, «fa una tasca importantíssima i per desgràcia molt poc reconegut». «No pot ser que les grans oblidades siguin les treballadores de la llar», ha afirmat. Per poder-s'hi acollir, tan les treballadores de la llar hauran d'acreditar que no estan prestant serveis, total o parcialment. Rebran l'ajuda també les treballadores de la llar que han perdut la feina després de la declaració de l'estat d'alarma.

Altres mesures del Govern

Es tracta d'una prestació compatible amb una altra activitat, de manera que podran mantenir altres feines i anar deixant de rebre la prestació de manera gradual. De moment, la prestació és només per un mes, però l'executiu espanyol obre la porta a prorrogar-la.

El govern també ha optat per suspendre els desnonaments sense alternativa d'habitatge i prorrogar els contractes de lloguer que caduquin durant l'estat d'alarma de forma automàtica, per un període de sis mesos. A més, les empreses subministradores no podran suspendre la llum, l'aigua ni el gas mentre duri l'estat d'alarma. Finalment, el govern autoritzarà que els afectats per la crisi del Covid-19 puguin retirar els seus estalvis en plans de pensions.


Comentaris

envia el comentari