YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Canvis en l'estat d'alarma: ara es pot anar a fer la compra amb els nens

Aclareixen alguns dels punts que estaven poc clars

Una unitat de l'UME a Madrid el 15 de març de 2020
Els controls exhaustius continuen al carrer | Catalunya Diari

Després de la seva declaració el passat dissabte, el govern espanyol ha introduït aquest dimecres algunes modificacions al Reial Decret que recull l'Estat d'Alarma. Aquestes noves mesures estan destinades a «reforçar la protecció de la salut pública i assegurar el funcionament dels serveis públics essencials».

La més significativa limita encara els moviments dels ciutadans a la via públics. No es modifiquen els supòsits per caminar pel carrer o anar en cotxe però si es prohibeix fer-ho en grup o en parella, imposant noves sancions en cas de no complir-ho. Només podran anar acompanyats els menors, gent gran, persones amb discapacitat o amb una causa justificada. 

Es modifica també el punt on es prohibia la circulació per les vies públiques, afegint també els espais públics. Fins ara no quedava clar que la prohibició afectés parcs, platges o les zones de camp

No a una de les mesures més polèmiques

Entre els canvis introduïts, es recull la supressió d'un dels punts més polèmics. Les perruqueries, finalment, han de romandre tancades, només poden oferir serveis a domicili. 

Finalment, s'ha aprovat una mesura sobre terminis administratius, quedant suspesos tots aquells que tenen a veure amb «procediments de les entitats del sector públic». Un exemple és que s'hagi allargat la validesa dels DNI un any. Tot i això, aquesta ni s'aplica en «l'afiliació, liquidació i cotització de la Seguretat Social» ni tampoc «als terminis tributaris» de declaracions o autoliquidacions d'impostos


Comentaris

envia el comentari