IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El govern espanyol es planteja endurir l'estat d'alarma en els propers dies

La Cadena SER ha publicat en exclusiva un esborrany de la proposta

Pedro Sánchez al Congrés dels Diputats, a la sessió de control del 18 de juny de 2018.
El reescollit president del govern espanyol, Pedro Sánchez, en una imatge d'arxiu. | Europa Press

El govern espanyol es planteja endurir l'estat d'alarma en els propers dies, segons un esborrany que ha fet públic aquest divendres, 27 de març, al migdia, la Cadena SER. L'objectiu de l'executiu central passa per establir mesures més severes en l'estat d'alarma per tal de paralitzar encara més l'economia i reduir els contagis.

Amb aquesta reforma, només quedarien tres indústries en actiu a Espanya: bona part del sector primari per garantir l'abastiment d'aliments; indústries tèxtils per garantir la roba de seguretat i el material de protecció sanitari i la fabriacació farmacèutica o de productes destinats al subministrament mèdic.

Els agents de la propietat reclamen que se'ls confinin

Tot plegat, el mateix dia que el Consell General dels Col·legis Oficials d'Agents de la Propietat Immobiliària (CGCOAPI) ha demanat al govern espanyol paralitzar de manera efectiva l'activitat i incloure-la en la llista de professions limitades pel decret de l'estat d'alarma. «Hi ha buits legals a la normativa», ha lamentat el president de l'òrgan, Gerard Duelo, a través d'un comunicat.

En concret, ha manifestat que el manteniment de l'activitat dels API és «absolutament inviable», ja que no es poden fer visites als immobles ni realitzar operacions de compravenda a causa del confinament provocat per la crisi del coronavirus. A més, ha recordat la impossibilitat de fer teletreball, ja que la professió requereix «ineludiblement el contacte directe amb els clients».

Per aquest motiu, assegura que és «impossible» aplicar qualsevol altra mesura de flexibilitat proposada pel govern espanyol i a través de la qual es pogués mantenir l'activitat normal de l'agència. «Les visites concertades amb clients també han estat cancel·lades en aquests moments pels mateixos interessats», ha afegit Duelo.

Per altra banda, el confinament també impossibilita la tasca de «captació» de pisos, ja que, per dur-la a terme, els comercials han de passar gran part de la jornada fora de les instal·lacions del centre de feina. «El contacte físic que es produeix amb un nivell de freqüència extremadament alt, és inevitable», han alertat.


Comentaris

envia el comentari