Mercadona instal·la mampares a les caixes i repartirà guants als clients

Es faran efectives a partir de dilluns

Exterior d'un establiment Mercadona
Mercadona torna a retirar un dels productes més populars | Cedida

Mercadona adoptarà noves mesures de seguretat a partir d'aquest dilluns, 23 de març, amb motiu de l'alerta sanitària pel coronavirus, entre les quals es troben la instal·lació de mampares de metacrilat de protecció i separació a les caixes de pagament, així com l'ús obligatori de guants per part dels clients, iguals que els que s'utilitzen en la secció de fruita i verdura, i que es dispensaran als accessos.

Així ho ha indicat la cadena de supermercats en un comunicat, en què ha destacat que aquestes mesures es prenen amb l'objectiu de «reforçar les mesures de seguretat i salut per a clients i treballadors» des d'aquest proper dilluns. La instal·lació de les mampares es durà a terme de manera progressiva durant aquesta setmana.

La cadena pren mesures contra el coronavirus des de fa dies

La cadena, a hores d'ara, ha establert unes recomanacions i mesures durant l'alerta sanitària pel Covid-19. Entre elles, s'ha reduït l'horari de 9.00 a 19.00 hores, i s'ha dut a terme la instal·lació de gel desinfectant i paper perquè els usuaris puguin netejar el mànec del carro abans d'usar-lo. Sobre aquestes mesures s'informa tant a través dels membres de la plantilla com per mitjà de cartelleria, megafonia i xarxes socials.

Entre les recomanacions de la cadena de supermercats valenciana hi ha les d'acudir només una persona a fer la compra (no en família, o amb nens o grups), i que no hi vagin persones que formin part dels grups de risc com la gent gran i persones amb malalties cròniques. Com a novetat, la cadena ha indicat que persones de la tercera edat, persones amb discapacitat, amb mobilitat reduïda, embarassades, i els acompanyants necessaris tindran «prioritat» per a realitzar les seves compres.

Així mateix, segueixen recomanant espaiar la compra al llarg del dia i no a l'hora d'obertura de l'establiment, de manera que es garanteix poder atendre a tots els clients cada dia. També demanen, per solidaritat, fer la compra amb agilitat i rapidesa i no emmagatzemar innecessàriament productes: el subministrament de productes de primera necessitat està més que garantit, segons diuen en el comunicat. Així mateix, demanen pagar preferentment amb targeta i evitar l'ús de diners en efectiu.


Comentaris
Carmen García fernsndex
Puedo encargar el pedido por internet

envia el comentari