IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Novetats: Les 3 coses que podràs fer a finals d'abril

Deixar sortir als nens, poder fer esport o permetre obrir alguns comerços són les mesures estudiades

Pla mitjà del ministre de Sanitat, Salvador Illa, durant la compareixença
Salvador Illa va admetre que estudien permetre que surtin els nens, poder fer esport o que obrin alguns comerços | Catalunya Diari

Poques hores abans de l'anunci d'una nova pròrroga de l'estat d'alarma fins al 10 de maig, l'executiu està estudiant com flexibilitzar el confinament de la població, que ja compleix més d'un mes, des del 14 de març. Segons fonts del govern, no hi ha cap decisió presa i abans de prendre noves mesures s'escoltarà el Comitè Científic que, de forma periòdica, es reuneix cada dissabte amb el president del govern espanyol, Pedro Sánchez.

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, va anunciar que fa dies que s'analitzen diverses fórmules per permetre sortir els menors al carrer, tot i que encara no s'han concretat en quines condicions es durien a terme. Entre les opcions possibles, des del govern s'apunta que els nens puguin sortir durant un curt espai de temps, al voltant d'una hora, i a prop del domicili. A més, aquest permís per sortir al carrer sempre ha de respectar les normes de distanciament social.

Illa també va assenyalar la possibilitat de permetre fer esport de forma individual, que també estarà condicionat per uns horaris, per la proximitat al domicili i per evitar el contacte amb la resta de persones que surtin a practicar esport.

Les mesures hauran de ser aprovades al Congrés

Al seu torn, no es descarten altres mesures com l'obertura d'alguns petits negocis, com ha fet Itàlia aquesta mateixa setmana, on s'ha permès obrir llibreries i botigues de roba infantils, sempre sota fortes condicions de seguretat. Amb tot, l'executiu necessitarà l'autorització de la cambra baixa, per la qual cosa haurà de comparèixer al Congrés en el ple del dimecres 22 d'abril, que ja ha estat convocat.

Un altre assumpte que estudia el govern és si aplicarà aquestes o altres mesures per comunitats autònomes, depenent del nombre de contagis que hi hagi en cada regió. El president canari, Ángel Víctor Torres, va defensar que l'arxipèlag serveixi com a laboratori per a la desescalada, a conseqüència de la baixa incidència del coronavirus pel que fa a la resta de comunitats espanyoles. Actualment, es valora molt seriosament que Canàries sigui la primera comunitat que iniciï la desescalada.


Comentaris

envia el comentari