Els canvis que exigeix Sanitat per tornar a la feina aquest dilluns

Són mesures importants que cal complir

L'interior de l'empresa Jonel d'Olost en plena activitat
Les empreses hauran de complir amb un seguit d'obligacions | ACN

Ahir dimecres va expirar el termini que el govern havia establert per a paralitzar l'activitat econòmica que no fos essencial en pro d'evitar la propagació del Coronavirus. Per aquest motiu tot sembla indicar que dilluns que ve, dia 13 d'abril, les empreses que van frenar el seu exercici davant aquesta mesura podran tornar a posar-se en marxa, tot i que encara s'està decidint si totes o només algunes.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

S'hauran de complir una sèrie d'obligacions

Sigui com sigui, les que tornin a l'activitat hauran de complir amb una sèrie d'obligacions que s'han donat a conèixer des de les pertinents autoritats sanitàries. Algunes obligacions, que podrien suposar canvis en les esmentades empreses, apareixen recollides en el 'Procediment d'actuació per als serveis de prevenció de riscos laborals enfront de l'exposició al SarsCov-2'.

En concret, a més de les pertinents indicacions que es faran públiques sobre l'ús dels EPI (Equips de Protecció Biològica), s'estableix que en el centre de treball s'ha de garantir que els empleats mantinguin entre si una distància de seguretat de 2 metres. Aquesta també hauran de mantenir-la amb clients, proveïdors o altres persones que acudeixin a aquell.

Una mesura que pot requerir, per tant, que les empreses es vegin en la necessitat de realitzar canvis en el que són les seves instal·lacions pel que fa a ubicació de mobiliari i distribució de les zones de treball.


Comentaris

envia el comentari