IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Quan obriran els bars? Jesús Calleja ja ho sap

Ja hi ha ha una data aproximada

Imatge de Jesús Calleja
Jesús Calleja ha entrevistat un dels investigadors més importants contra el Covid-19 | Facebook

A causa del confinamentpelcoronavirus, tots estem tancats a casa suportant la situació com a millor podem. No obstant això, no deixem de preguntar-nos pel moment en què podrem reprendre la nostra vida i, entre altres coses, puguem sortir a un bar a gaudir d'una canya o una copa de vi amb amics i familiars.

Precisament per aquest motiu, el lleonès Jesús Calleja, conegut pel seu programa 'Planeta Calleja', ha optat per intentar respondre a aquesta pregunta sobre els bars. I el que ha fet ha estat utilitzar les seves xarxes socials per mostrar una entrevista sobre aquesta qüestió que ha realitzat, via trucada de vídeo, a Luis Enjuanes, el Cap del Laboratori d'Investigació del Covid-19 del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC).

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Data aproximada d'obertura d'establiments hostalers

L'esmentat científic, que es troba investigant per intentar trobar la vacuna contra l'esmentada pandèmia, ha afirmat que al juny es podria produir ia l'obertura dels bars. Això sí, ha deixat clar que aquests locals hauran de reduir el seu aforament perquè així pugui haver distància de seguretat entre els seus clients. Una distància de seguretat que és fonamental per evitar que el coronavirus pugui seguir propagant.

Reaparició del virus a la tardor

Així mateix, ha reconegut que maig és encara molt aviat perquè es pugui tornar a la vida normal, però que, a partir de juny i durant l'estiu, ja es podran tornar a realitzar moltes activitats. Això sí, té clar que després de la temporada estival el virus farà novament acte d'aparició encara que amb molta menys força.

Enjuanes també ha explicat a Jesús Calleja que la vacuna podria estar a punt en uns deu mesos, i ha volgut enviar un missatge de tranquil·litat a la ciutadania: «No s'acabarà el món. Aquesta epidèmia marxarà com totes. El virus pot ser que es quedi, però serà un altre més atenuat».


Comentaris

envia el comentari