Seriós advertiment de l'OMS a Espanya: «No és suficient»

Insisteixen en la necessitat de modificar la forma d'actuar al país per a frenar la corba

Test de sang de coronavirus
L'OMS recomana fer el màxim nombre de tests possibles | Catalunya Diari

Està clar que la societat està fent un gran esforç amb el confinament. No és fàcil tancar els negocis o deixar d'anar a treballar d'un dia per l'altre veient com els teus ingressos baixen de forma dràstica.

Ara bé, almenys sembla que els esforços estan servint per a alguna cosa que es tradueix, com a mínim, en un lleu estancament de la corba de contagis de coronavirus. Ara bé, des de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) han advertit que amb el confinament no hi ha prou, i que si Espanya i Itàlia volen dir adéu per sempre al coronavirus, han de prendre altres mesures.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

S'han de fer més tests

En aquest sentit, el director d'Emergències de l'OMS, Mike Ryan, ha dit que: «Tothom parla de la corba i l'estabilització, però la pregunta és com aconseguir anar cap a baix, i per això no n'hi ha prou amb tancar la població, sinó que també es necessita redoblar els esforços de salut pública i en això és en el que s'han de centrar els països». De la mateixa manera, la directora tècnica del Programa d'Emergències Sanitàries de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), María VanKerkhove, ha recomanat als governs espanyol i italià que aprofitin ara que la població està confinada per a dur a terme el màxim nombre de tests possibles.

De fet, l'OMS considera que s'haurien de seguir fent test fins que només un 10% de la població doni positiu, ja que si se segueix amb els nivells d'entre un 80 i un 90%, «és que molts casos s'estan escapant». Ara bé, en aquest punt entra la capacitat econòmica de cada país de comprar i repartir les proves que han de determinar quantes persones hi ha contagiades.

Espanya registra 849 morts més per coronavirus i arriba de nou al màxim diari

Mentrestant, aquest dimarts ha arribat la notícia que les dades per coronavirus a Espanya en les darreres 24 hores tornen a deixar xifres molt tristes, amb un nou rècord de defuncions diàries: 849 en el darrer dia. A més, es trenca la tendència a la baixa de nous contagis, amb un augment, en un sol dia, de més del 10%: els casos ja voregen els 95.000 a tot l'Estat. Si tot continua igual, no hi ha dubte que els governs s'hauran de replantejar noves vies d'afrontar el problema.


Comentaris

envia el comentari