IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Confirmen l'única forma de contagi del coronavirus

L'OMS demana reservar els equips de protecció per als professionals sanitaris

Una professional sanitària fent la prova del coronavirus a l'Hospital Clínic de Barcelona
L'OMS recomana prioritzar el material de protecció per als sanitaris | Catalunya Diari

Encara hi ha molts dubtes sobre de quina manera ens podem contagiar o no de coronavirus. En aquest sentit, l'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha volgut aclarir un concepte molt important aquests dies: el coronavirus no es contagia per l'aire.

L'únic cas excepcional en que la Covid-19 pot transmetre's de forma aèria, es produeix en situacions concretes vinculades als tractaments mèdics en els quals es genera un efecte aerosol, com per exemple, en la intubació o respiració assistida d'un malalt. Així doncs, amb aquesta nova informació queda en dubte la necessitat d'utilitzar mascaretes per sortir a comprar, treballar o, simplement, a treure el gos.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Atenció amb les gotes que es produeixen quan una persona esternuda o tus

Per tant, es consolida la idea que aquesta malaltia té com a principal focus de transmissió les gotes que es produeixen quan una persona esternuda o tus. De fet, l'OMS explica que: «La transmissió per gotetes es produeix quan una persona es troba en estret contacte (menys d'un metre) d'una altra que té símptomes respiratoris i entra així en risc de posar les seves mucoses o ulls exposats a les seves gotetes respiratòries potencialment infeccioses».

D'igual forma, «el contagi pot produir-se per contacte directe amb una persona infectada o per contacte amb una superfície o un objecte que s'hagi utilitzat». Per tant, l'OMS treu de dubtes a totes aquelles persones que encara no sabien de quina manera es podien contagiar i posa molta èmfasi en la necessitat de reservar i destinar els equipaments de protecció per als professionals sanitaris.

Una bona recomanació arribada des de la Xina

Per la seva banda, des de la Xina segueixen arribant idees de com tornar a la normalitat després del coronavirus. En aquesta ocasió, expliquen que la millor forma de prémer el botó de l'ascensor és amb un encenedor, perquè després, encenem la flama i es desinfecta de qualsevol patogen que pugui afectar la nostra salut.


Comentaris

envia el comentari