URGENT

🚔 Troben el cadàver d'un home en una platja de Barcelona

URGENT

🚨 Sanitat confirma més de 10.000 nous contagis i 254 morts més per coronavirus a Espanya

L’OMS declara Europa el nou epicentre de la pandèmia de coronavirus

A més, s’ha activat un fons solidari perquè els ciutadans contribueixin econòmicament i poder donar resposta a la crisi sanitària

El director general de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), l'etíop Tedros Adhanom Ghebreyesus, durant una roda de premsa a l'entorn del brot de coronavirus oferta a Ginebra (Suïssa) l'11 de febrer del 2020.
Tedros Adhanom, director de l'OMS, ha declarat Europa el nou centre de la pandèmia de coronavirus | Catalunya Diari

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha assenyalat que Europa s'ha convertit en l'epicentre de la pandèmia de coronavirus, ja que registra més casos i morts que la resta del món junts, excloent a la Xina. Així, el director general, Tedros Adhnanom, ha informat que al continent europeu cada dia s’estan notificant més casos dels que es van confirmar a la Xina durant el pic de l'epidèmia.

Europa, epicentre de la pandèmia de coronavirus

Ara per ara, a tot el món, ja s'han quantificat més de 132.000 casos de Covid-19, procedents de 123 països, i 5.000 persones han mort, segons les xifres aportades per Tedros aquest divendres durant la roda de premsa de l'OMS sobre l'evolució del coronavirus, que se celebra diàriament en la seva seu central, a Ginebra (Suïssa). Tot i aquestes dades, el director general s'ha mostrat «animat» perquè molts països estan seguint els punts bàsics recomanats per l'OMS per a preparar-se i respondre davant la pandèmia de coronavirus.

En aquest sentit, Tedros ha celebrat: «La majoria dels països tenen ara un pla nacional; la majoria estan adoptant un enfocament multisectorial i la majoria tenen capacitat per a realitzar proves de laboratori», recordant que s'han enviat gairebé 1,5 milions de proves de diagnòstic a 120 països, així com equips de protecció a 56 i altres 28 estan en camí. Tanmateix, destaca el fet que l'objectiu d'aquests països no ha canviat: «Encara s’ha d'adoptar un enfocament integral. No només realitzar proves de detecció. No només el rastreig de contactes. No només la quarantena. No només el distanciament social. S’ha de fer tot» i ha insistit que el país que negui que pot tenir un greu problema amb el coronavirus «està cometent un error mortal».

Aquest divendres, L’OMS, juntament amb la Fundació de les Nacions Unides i la Fundació Suïssa de Filantropia, ha activat el fons de resposta solidària Covid-19, per a permetre als ciutadans i a les organitzacions contribuir. Fins ara, per a donar resposta a la crisi es depenia principalment dels governs: «Ara tots poden contribuir. Els fons recaptats s'utilitzaran per a coordinar la resposta, per a comprar màscares, guants, bates i ulleres per als treballadors de la salut, per a comprar proves de diagnòstic, per a millorar la vigilància i per a invertir en recerca i desenvolupament. Agraïm a Google, Facebook i a les persones que ja han contribuït. Cada dòlar donat és un dòlar per a salvar vides. Estem tots junts en això».


Comentaris

envia el comentari