URGENT

🚨 Dos morts i diversos ferits en un atropellament massiu a Alemanya

URGENT

👉 Catalunya avançarà al tram 2 de la desescalada i aixecarà més restriccions dilluns

El perill de portar una mascareta que poca gent coneix

L'OMS ha assenyalat que el seu ús és innecessari entre la població general, i que fins i tot pot comportar conseqüències negatives

Noi amb mascareta pel carrer
L'OMS adverteix que les màscares no protegeixen del coronavirus | Catalunyadiari

En les últimes setmanes l'ús de mascaretes s'ha vist incrementat entre la població espanyola com a mètode per prevenir el possible contagi de coronavirus. Encara que molts han criticat el seu ús en l'inici de la pandèmia, la veritat és que a poc a poc aquesta tendència s'ha anat multiplicant fins al dia d'avui.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha volgut aclarir que «l'ús de mascaretes no es requereix per a gent saludable. En canvi, les persones amb símptomes han de fer-les servir per protegir als altres i també els que tenen cura de malalts en cases i estan més exposats al virus».

L'OMS alerta sobre el perill de les mascaretes

D'altra banda, el portaveu de l'OMS, Tarik Jasarevic, ha assegurat que les persones que fan servir mascaretes no estan necessàriament protegides i que el seu ús «no garanteix la protecció si no es combina amb altres mesures. El problema és que la gent que les utilitza pot tenir un fals sentiment de seguretat i oblidar altres gestos essencials com rentar-se les mans».

A més a més, recalca la importància de col·locar-se bé la mascareta en cas d'utilitzar-la, ja que el virus podria introduir-se en el nostre organisme per la boca o el nas. Davant l'emergència sanitària que estem vivint, l'OMS també ha demanat no fer reserves de mascaretes a casa, ja que el personal sanitari no pot complir el seu treball sense aquest material de protecció. De moment, segons Jasarevic, els laboratoris del nostre país segueixen desenvolupant proves serològiques per detectar els anticossos del coronavirus en una persona i saber en quin moment ha estat infectada.


Comentaris

envia el comentari