L'OMS qualifica el coronavirus de pandèmia

A Espanya ja hi ha 2.187 casos de contagi

Personal sanitari equipat contra el contagi del coronavirus
La crisi del coronavirus ha estat declarada com a pandèmica | EP

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha qualificat l'expansió del coronavirus de pandèmia. El ministeri de Sanitat, per la seva banda, i les comunitats autònomes han comunicat que hi ha, actualment, 2.187 casos de contagi a l'Estat, dels quals 50 han mort i 138 han rebut l'alta. La meitat dels casos estan a Madrid, on, a més, ja han mort 31 persones.

L'OMS critica la «inacció» dels estats

En la mateixa línia, l'OMS ha advertit que en els pròxims dies hi haurà més morts i països afectats; fet que demostra la propagació vírica de manera exponencial. Així mateix, tot i que l'organització assegura que el virus no es pot erradicar, fonts oficials indiquen que és possible controlar-lo. El director general de l'OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesu, ha aprofitat l'ocasió per carregar contra els «nivells alarmants d'inacció» i s'ha expressat la seva preocupació pels nivells de «propagació».

Tanmateix —explica Ghebreyesu—, cal dir que «no canvia el que està fent l'OMS ni el que haurien de fer els països». «Hem estat demanant cada dia als països que prenguin mesures urgents i agressives. Hem donat el senyal d'alarma alt i clar», ha assegurat.

Paral·lelament, l'expert ha assenyalat que 81 països no han comunicat cap cas de coronavirus i que 57 han registrat 10 casos o menys: «Tots els països són a temps de canviar el curs d'aquesta pandèmia. Si els països detecten, fan el test, aïllen, busquen els contactes i mobilitzen la seva ciutadania en la resposta, els que només tenen pocs casos de Covid-19 poden prevenir que es converteixin en grups de transmissió i que aquests es converteixin en transmissió comunitària», ha conclòs Ghebreyesu.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari