Oriol Mitjà busca més voluntaris per a l'estudi contra el coronavirus

L'estudi treballa sota la hipòtesi que el fàrmac hidroxicloroquina dificulta la infecció

Científics investigadors busquena contrarrellotge una vacuna contra el coronavirus
Es donaran a conèixer els avenços de l'estudi tan bon punt estiguin disponibles | CatalunyaDiari.cat

L’equip del doctor Oriol Mitjà necessita 150 voluntaris més per a un assaig clínic que ha d’identificar el tractament preventiu per reduir la transmissió i la incidència de la Covid-19. La Fundació de Lluita contra la Sida i les Malalties Infeccioses, presidida pel doctor Bonaventura Clotet, ha fet una crida a visitar la web estudicovid19.org per participar en l’assaig.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu.  FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

L’estudi treballa sota la hipòtesi de partida que el tractament amb el fàrmac hidroxicloroquina dificulta que les persones properes a un cas positiu per coronavirus desenvolupin la infecció. A través d’un comunicat exposen que el fàrmac és segur, ja comercialitzat, i el seu ús en l’estudi es fa amb dosis contrastades i totes les garanties per la salut dels participants.

L’estudi està fet en col·laboració amb el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, l’Institut Català de la Salut, el Centre d’Estudis Epidemiològics sobre les Infeccions de Transmissió Sexual i Sida de Catalunya (CEEISCAT) i l’Hospital Germans Trias i Pujol. A més, té l’aprovació de l’Agència Espanyola del Medicament i l’Organització Mundial de la Salut.

Es donaran a conèixer els avenços de l’estudi quan estiguin disponibles

Pel que fa a l’evolució de l’estudi, un equip de més de 150 científics, investigadors, personal sanitari i col·laboradors està treballant amb resultats preliminars. «Som conscients de l’interès i les expectatives generades per aquest estudi i donarem a conèixer els avenços tan bon punt estiguin disponibles», clou el comunicat.


Comentaris

envia el comentari