IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El Govern demana a Oriol Mitjà que prepari el pla de desconfinament de Catalunya

Haurà de lliurar el primer informe en un termini de quinze dies

L'investigador Oriol Mitjà al programa 'Tot es mou' de TV· (31-03-2020)
Oriol Mitjà, fitxat pel govern de Catalunya.| TV3

El Govern ha acordat encarregar un informe que serveixi de base per implementar l'estratègia científica i tècnica per reactivar l'activitat després del confinament pel coronavirus. L'estudi ha de permetre valorar les mesures de salut pública i d'altres necessàries per controlar la infecció entre la població i també per assessorar sobre la seva implementació fins a la normalització de la situació.

L'informe estarà coordinat pel Departament de la Presidència i el responsable de la seva elaboració serà l'investigador Oriol Mitjà, que també ha estat nomenat assessor del president, Quim Torra, sense retribució econòmica. L'informe es lliurarà al president en un termini màxim de 15 dies i se'n donarà compte al Govern de manera immediata.

El coronavirus no es podrà eliminar a curt termini

L'executiu català ha pres aquestes mesures davant la projecció de la malaltia a Catalunya que han fet diversos experts, basada en l'evolució que ha tingut tant en d'altes països com a Catalunya. Es parteix sobre el cert consens que el nou coronavirus no es podrà eliminar a curt termini i això fa necessari coordinar i establir les fases de recuperació de l'activitat minimitzant els possibles rebrots durant els propers mesos.

Fins ara els esforços s'han centrat en atendre als malalts, evitar la saturació del sistema de salut, atendre els més vulnerables i dotar-se de materials i equipaments, ha afirmat el Govern. L'executiu ha afegit que les mesures adoptades i la col·laboració ciutadana estan donant avenços «i permeten ja iniciar la preparació per a les fases posteriors».


Comentaris

envia el comentari