IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

URGENT

🚑 Espanya supera el milió de contagis de Covid-19 amb la pandèmia encara descontrolada

Pablo Iglesias demana perdó i explica la forma de controlar el temps de sortida dels menors

Un cop definides les condicions en què podran sortir els menors el dubte és ara com controlar el temps de sortida

El govern donarà un subsidi d'uns 430 euros a temporals que es quedin a l'atur durant l'estat d'alarma
Pablo Iglesias demana perdó als menors i dona una curiosa solució | Catalunya Diari

«Quan s'han de prendre decisions que són molt difícils a vegades es poden fer les coses malament». Així justifica Pablo Iglesias l'embolic del govern a l'hora d'explicar podran sortir els nens al carrer a partir de diumenge, en una compareixença en la qual s'ha dirigit directament als menors per demanar-los «disculpes».

Tot va començar quan el govern central va anunciar, a principis d'aquesta setmana, que deixaria sortir als nens acompanyats dels seus pares per anar a comprar, anar al banc o a la farmàcia. Aquestes són les excepcions que ja contempla l'estat d'alarma per als adults i que va fer reaccionar a l'oposició i fins i tot a la direcció general d'infància, que depèn de la vicepresidència segona que dirigeix Pablo Iglesias.

Podem es va unir a les demandes de l'oposició i va forçar al govern a fer una rectificació que, tot i això, deixava una mala imatge per la improvisació i el caos a l'hora de prendre les primeres mesures de la desescalada. Finalment, es permetrà a partir de diumenge que ve que els nens puguin sortir a fer un passeig curt.

Ha demanat perdó per no haver estat clar

Pablo Iglesias s'ha dirigit als nens per demanar-los perdó perquè el govern «no ha estat del tot clar» a l'hora d'explicar com podran sortir, i ha agraït als menors seu comportament dels últims dies i el paper tan important que han jugat quedant-se a casa durant el confinament, cosa que no ha estat «gens fàcil».

La rectificació de govern, forçat per la petició de Podem, se suma a les demandes de l'oposició i d'algunes organitzacions de la infància que recorden que el fet que els nens puguin passejar almenys una estona cada dia no és un caprici, sinó una necessitat per a la salut d'allò més petits.

Una vegada que el ministre de Sanitat, Salvador Illa, i el vicepresident, Pablo Iglesias, acaben d'anunciar que els menors de 14 anys podran sortir durant una hora, acompanyats per un adult, entre les 9 del matí i les 9 del vespre , el dubte és ara com controlar el temps de sortida dels nens.

Els experts recomanaven aquests dies el sistema «1-1-1» que és més fàcil de recordar per als pares: «1 adult, 1 hora, 1 quilòmetre». Durant la compareixença d'avui, Pablo Iglesias ha donat una curiosa solució: «Tot es basa en el gran sentit cívic que està demostrant la ciutadania». Aquesta serà, sembla, la forma de govern de controlar el temps de sortida dels menors.

En tot cas, en la qüestió de la sortida dels nens s'ha imposat el criteri del vicepresident segon, Pablo Iglesias, que va liderar les demandes de rectificació al govern i va demanar que poguessin sortir fins a 3 nens per cada adult sempre que es respectés la distància de seguretat. Així, Iglesias vol marcar-se un tant davant la decisió de Pedro Sánchezd'ampliar competències per al ministeri de Sanitat durant l'estat d'alarma.


Comentaris

envia el comentari