Iglesias i Calviño, dos vicepresidents enfrontats en plena crisi pel coronavirus

Tot i que van aparèixer junts en roda de premsa aquest dimarts, les diferències no s'apaivaguen

El rei Felip VI, el president del govern espanyol Pedro Sánchez i els vicepresidents Calvo, Calviño i Iglesias.
Hi ha discrepàncies en el govern espanyol per les mesures proposades per Nadia Calviño i Pablo Iglesias. | Europa Press

La situació de crisi provocada pel coronavirus causa tensions arreu per la duresa de les seves conseqüencies: a escala de salut, és clar, però també pel que fa a la situació social i econòmica del país. Dins del govern espanyol, són dies d'especial convulsió. L'executiu de Pedro Sánchez ha de fer front a una pandèmia que està minant Espanya en tots els sentits.

Enmig de tot plegat, cal recordar que tot just estem en les primeres setmanes d'una nova legislatura, amb el primer govern en coalició de la història d'Espanya, entre el PSOE i Podem.

Diferències entre Iglesias i Calviño

La situació d'extrema gravetat i la poca experiència de treball en coalició fan que les diferències lògiques de criteri en el govern siguin més àcides. Unes discrepàncies que han escenificat en els darrers dies dos dels vicepresidents de Pedro Sánchez: el segon, Pablo Iglesias, titular de Drets Socials; i Nadia Calviño, vicepresidenta tercera i responsable d'Assumptes Econòmics.

Tots dos van comparèixer plegats aquest dimarts, després del Consell de Ministres, per anunciar el paquet de mesures econòmiques laborals que s'havia acordat. Ho van fer per escenificar unitat, però segons explica 'El Confidencial Digital', sembla que les seves relacions no han millorat gaire en els últims dies.

Un gest cap a Iglesias

Les discussions en el si del govern espanyol entre Iglesias, amb propostes de tall estrictament social, i Calviño, de tarannà liberal, han generat fortes tensions en les últimes setmanes arran de les mesures aplicades per part de l'executiu. La roda de premsa de dimarts a la tarda, però, que havia de servir per un acostament entre els dos vicepresidents, va tornar a mostrar un Iglesias incisiu amb els grans propietaris de lloguers, per exemple, i una Calviño molt més moderada. Caldrà veure si les dues cares econòmiques del govern espanyol s'aproximen o es distancien encara més en les properes etapes de la legislatura.


Comentaris

envia el comentari