Pablo Motos la ‘lia’ en directe parlant del coronavirus: «Hauria de ser denunciat»

El presentador ha volgut calmar els espectadors i només ha creat més alarma

Pablo Motos presentant 'El Hormiguero' el 18 de novembre de 2019
Pablo Motos va llençar dades falses sobre el coronavirus durant el seu programa en directe | GTRES

El coronavirus és un tema que actualment es troba present a totes les cadenes de televisió. L’alarma creada per l’arribada del virus i el seu ràpid contagi han fet que els presentadors dels programes més populars vulguin advertir a l’audiència sobre les precaucions a prendre per evitar més contagiats.

Però en la majoria d’ocasions els presentadors no consulten a vertaders professionals abans de compartir els seus consells. És el cas de Susana Griso, qui va afirmar que els antibiòtics podrien curar el virus, o Ana Rosa assegurant que la mascareta era imprescindible per no contagiar-se.

Primeres crítiques per comentaris racistes 

Ara ha estat el torn de Pablo Motos. El presentador d‘ ‘El Hormiguero’ ja va rebre crítiques per deixar que els Morancos bromegessin massa amb el tema del coronavirus. Aquest dilluns el programa s’ha enfrontat de nou als criticismes, en aquesta ocasió per les paraules del presentador. Motos entrevistava al periodista José Ramón de la Morena i les bromes sobre el coronavirus estaven a l’ordre del dia. El convidat va preguntar si «vindria la xinesa, que és la que sap d’aquest tema», fent referència a la col·laboradora Yibing.

El comentari va ser criticat pel seu caire racista, i el convidat no va quedar en millor posició després que Yibing entrés a plató i es mantingués a una distància innecessària per por al contagi del coronavirus. Però el punt àlgid de la conversa va començar quan el presentador va preguntar sobre l’expansió del virus a l’esport, concretament al futbol. «Que comencin a ajornar partits i fer-los a porta tancada? No crec. Per què amb el coronavirus i no amb la grip?», comentava el periodista.

«És pitjor que una grip, la gent mor» 

«Hi ha moltes coses que encara no se saben. No és cap broma, no és una grip» afirmava contundent Pablo Motos. «S’han dit moltes mentides. No la transmeten els mosquits ni les mascotes, no és bo prendre cocaïna per curar el coronavirus... s’han dit moltes estupideses». Sota l’atenta mirada del periodista, el presentador continuava creant alarma: «No és una broma, és pitjor que una grip i hi ha gent que es mor. Crec que això és informació bàsica». Fins i tot Ramón de la Morena va assegurar que s’havia quedat «acollonit» després de les paraules del presentador.

Les crítiques no van tardar a sorgir a través de les xarxes, afirmant que un programa amb aquesta audiència no hauria de donar falses advertències sobre el virus. Entre altres comentaris es pot llegir que Pablo Motos «hauria de tenir conseqüències penals per crear psicosi col·lectiva». Però sobretot els espectadors han volgut recordar que «no feu cas a aquest home i llegiu organitzacions fiables». Un exemple més que demostra que l’epidèmia més perillosa és la desinformació.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari