Demanen una paga extraordinària i 15 dies de vacances pels metges catalans després de la pandèmia

El sindicat també reclama que els materials de protecció arribin «ja» als hospitals i centres mèdics

Sanitaria vestida amb EPI aplaudint, 28 de març de 2020
Reclament extres i vacances en acabar la pandèmia pels sanitaris dels centres concertats | EP

La Unió Sindical Obrera de Catalunya (USOC) ha reclamat una paga extraordinària i 15 dies de vacances per a tots els sanitaris de centres concertats un cop acabada la lluita contra la pandèmia de covid-19.

En una carta dirigida a la consellera de SalutAlba Vergés i al conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, el sindicat assegura que els professionals sanitaris «s'estan jugant la vida per cuidar i salvar les vides de tots» i per tant es mereixen un «gest» per part de la Moncloa i la Generalitat. Segons USOC, aquestes mesures s'haurien d'aplicar a tots els professionals del conveni de Sanitat Concertada a Catalunya un cop finalitzada la situació d'excepcionalitat causada pel coronavirus.

Creuen que les condicions són «precàries»

El sindicat també aprofita per recordar que les condicions de feina dels sanitaris són «precàries» i per reclamar que els equips de protecció individual (EPI) arribin «ja» als hospitals. «Mentre que els gestors polítics parlen de molts centenars de milers i de tones de material, als Hospitals no els veiem aquests materials i no veiem diferències amb els dies anteriors», asseguren.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Sanitat prioritzarà la detecció precoç i determinar qui ha passat la malaltia en la fase de descens

El Ministeri de Sanitat prioritzarà la realització de proves de detecció precoç del coronavirus en pacients lleus i greus i en determinar qui ha superat la malaltia durant la fase de descens de la pandèmia.

La cap d’àrea del Centre de Coordinació d’Emergències i Alertes Sanitàries, María José Sierra, ha explicat que en aquests moments estan dissenyant les estratègies a seguir. Per una banda, ha dit, cal determinar els casos per poder «aïllar-los i evitar la circulació del virus». Això es farà a través de tests ràpids i de proves PCR, que es produiran en «majors quantitats». Per l’altra, «saber com està circulant el virus».

Per això, ha insistit, cal saber qui ha passat la malaltia. En aquest sentit, ha explicat que s’estan dissenyant estudis de prevalença i també es faran servir tests.


Comentaris

envia el comentari