Les paraules del Papa Francesc sobre el Coronavirus que tothom ha de llegir

El Papa ha parlat de tot l'efecte que està provocant la pandèmia

Imatge d'arxiu del Papa Francesc
El Papa Francesc ha parlat dels efectes del coronavirus | Wikipedia

La Xina, Itàlia i Espanya són tres dels països del món on més mal està causant el Coronavirus, que està portant amb si milers de contagiats i de morts així com mesures exhaustives i fèrries com la quarantena.

  

Aquesta circumstància ha portat al fet que tothom parli sobre el Covid-19 i això també és el que ha fet precisament ara el Papa Francesc. En concret, ha concedit una entrevista al diari italià 'La Repubblica', on dóna la seva opinió sobre el que està succeint al mateix temps que envia missatges als ciutadans.

  

En aquesta entrevista, a més d'indicar que no deixa de resar perquè s'acabi amb aquest virus, ha estat molt crític amb la situació que s'està vivint en alguns països com Espanya on hi ha manques de llits o de material sanitari de diferent tipologia. En aquest sentit, ha manifestat que «Els que no paguen impostos no sols cometen un delicte sinó un crim: si falten llits i aparells de respiració, també és culpa seva».

  

De la mateixa manera, no ha dubtat a reconèixer la labor de tots els professionals sanitaris que aquests dies estan treballant sense descans per tots els ciutadans: «Agraeixo als que es dediquen d'aquesta manera als altres. Són un gran exemple».

L'ensenyament de la tragèdia

El Papa també ha reflexionat sobre l'ensenyament i de l'aprenentatge que a tots ens pot donar el viure una situació crítica com aquesta per culpa del Coronavirus. Així, ha exposat que «ens pot servir per a redescobrir el concret de les petites coses, de les petites cures que cal fer als nostres afins, la família, els amics».

  

Paraules a les quals ha afegit: «Molt sovint les famílies, a casa, mengen juntes en un gran silenci, però no és per a escoltar-se millor els uns als altres sinó més aviat perquè els pares veuen la televisió mentre mengen i els seus fills estan concentrats en els seus telèfons mòbils».


Comentaris

envia el comentari