ÚLTIMA HORA

🗳 Pere Aragonès ja és oficialment el president substitut de la Generalitat

ÚLTIMA HORA

❗El risc de rebrot i la velocitat de contagi per coronavirus continuen a la baixa a Catalunya

Itàlia ja permet als pares sortir a passejar amb els nens

El mateix govern assegura que es tracta d’una activitat motora, i no d’esport | També asseguren que «creiem que aquest estiu podem anar de vacances»

Soldats a Tailàndia desinfectant els carrers pel coronavirus el 19 de març del 2020
Itàlia permet als pares del país que surtin a passejar al carrer amb els seus fills, tot i la quarantena  | Cedida

Itàlia continua batallant per sortir del pou. El coronavirus, malauradament, continua a l’ordre del dia i el país, com també ho està fent Espanya, es confina a l’espera de bones notícies. En aquest context i després de més d’un mes de confinament, el govern italià ha introduït una modificació en la legislació que estan aplaudint tots els pares. Segons aquesta, de fet, es permet que el pare o la mare duguin el seu fill a passejar durant un curt però «suficient» període de temps.

El mateix govern assegura que es tracta d’una activitat motora, i no d’esport; i s’obliga així mateix a sortir sempre a prop del domicili familiar.

Ajudar Espanya i Itàlia, una prioritat

La Comissió Europea ha assegurat que la seva «màxima prioritat» ara mateix és donar més ajuda a Espanya i Itàlia pel covid-19. L'executiu europeu ha afirmat aquest dilluns que està fent «tot el que pot» per donar més suport aquests dos estats i «anima» tots els països membres a proporcionar «assistència mèdica» mútua. En aquest sentit, la CE ha celebrat que Alemanya s'hagi ofert a acceptar pacients de França i Itàlia on els hospitals estan saturats. «Veiem molta solidaritat», ha assegurat un portaveu de la CE.

Alemanya i Holanda estan rebent moltes crítiques per la seva negativa a emetre deute de manera conjunta a l'Eurozona i facilitar el finançament de les mesures de xoc contra la crisi del coronavirus. Aquestes veus titllen aquests països d'insolidaris per aquesta qüestió.


Comentaris

envia el comentari