El Parlament manté l'activitat tot i el coronavirus, per ara

El Congrés, en canvi, ha suspès tota l'activitat

El president del Parlament, Roger Torrent, durant una reunió de la mesa de la cambra.
El president del Parlament, Roger Torrent, durant una reunió de la mesa de la cambra. | ACN

El president de Parlament, Roger Torrent, manté l'activitat de la cambra catalana, en què no s'ha detectat cap cas «d'afectació personal, no només dels diputats, sinó de la resta de l'estructura del Parlament», i seguirà les recomanacions del Govern de Catalunya.

El Parlament de Catalunya manté l'activitat

«Però més enllà de l'afectació personal, se seguiran les recomanacions del Govern de la Generalitat, que afecten tots els col·lectius i, per tant, potser al Parlament», ha assenyalat en declaracions als mitjans aquest dimecres a durant la seva visita oficial a Cardiff, la capital de Gal·les. La decisió ha sorprès perquè ha contrastat amb un dimecres, 11 de març, marcat per les suspensions de moltes activitats.

De fet, aquest mateix dimarts, dia 10 de març, el Congrés dels Diputats va anul·lar tota la seva activitat en detectar-se el primer positiu per coronavirus en les seves files: Javier Ortega Smith, un dels caps visibles de Vox. Avui s'hi ha sumat el diputat per Cadis, també de Vox, Carlos Zambrano; i la vicepresidenta segona de la cambra, Ana Pastor (PP).

Roger Torrent, de visita oficial a Gal·les

Al costat de la presidenta de l'Assemblea Nacional de Gal·les, Elin Jones, Torrent ha defensat «treballar conjuntament per enfortir els drets fonamentals com la llibertat d'expressió» perquè a les cambres legislatives puguin parlar del que vulguin tots els diputats sense censura. «La justícia no pot interferir en la política», ha sostingut Torrent, i Jones ha criticat l'empresonament de l'ex presidenta de Parlament Carme Forcadell. Així ho ha assegurat la cambra catalana en un comunicat després d'una trobada en què han abordat la situació política a Catalunya i Gal·les i han compartit iniciatives en matèria de gènere.

Durant la seva visita oficial a Cardiff, el president del Parlament també preveu reunir-se amb el primer ministre gal·lès, Mark Drakeford, i amb diversos diputats, i participarà en una trobada amb el Grup d'Amics de Catalunya del parlament gal·lès.


Comentaris

envia el comentari