Particular denuncia al Govern per no prohibir les manifestacions feministes pel coronavirus

La jutgessa ha admès la denúncia i manifesta «seriosos dubtes» sobre els delictes

Manifestació 8M
Un particular denuncia al Govern per no prohibir les manifestacions feministes pel coronavirus | CatalunyaDiari

Segons ha publicat 'El Español', el Jutjat d'Instrucció número 51 de Madrid hauria obert diligències penals per un possible delicte de prevaricació administrativa i/o lesions per imprudència professional contra el delegat del Govern a Madrid, José Manuel Franco.

Un particular ha fet arribar una denúncia a la jutgessa Carmen Rodríguez-Medel. A la querella, es denuncia al president del Govern, Pedro Sánchez, al ministre de Sanitat, Salvador Illa, i a tots els delegats del Govern de les diverses comunitats autònomes, incloses Ceuta i Melilla. 

Els motius de la denúncia són no haver prohibit les manifestacions celebrades entre els dies 5 i 14 de març a causa del coronavirus, ja que estava afectant altres països. La denúncia posa de manifest les recomanacions sobre el coronavirus emeses pel Centre Europeu per al Control i Prevenció de Malalties.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Dubtes sobre els delictes

Segons denota la demanda, es ressalta el fet que a la Comunitat de Madrid se celebressin reunions amb moltes persones, 77 en concret, entre els dies anteriorment esmentats. A més, es remarca la participació dels membres del Govern en alguns dels actes públics. 

Segons el mateix mitjà, la jutgessa ha admès la denúncia, ja que tot i que no ha apreciat que els fets puguin resultar constitutius de delicte, sempre ha expressat molta cautela. Ella mateixa manifesta «seriosos dubtes» sobre si es pogués tractar d'una prevaricació administrativa, però no es descarta res, de moment.

«La qualificació jurídica pot ser aquesta o pot estar en concurs amb altres, com el delicte de lesions per imprudència professional tot i que, a priori, sense perjudici que es recapti dictamen pericial forense sobre aquest particular, la relació de causalitat sembla certament difícil d'acreditar des d'una perspectiva tècnica», explicava la jutgessa. 

Amb tot, s'han obert diligències d'investigació a la Guàrdia Civil i a un metge forense. La jutgessa ha manifestat que no és un procés urgent i que s'iniciarà quan la crisi del coronavirus ho permeti.

Les diligències de la jutgessa

Així mateix, jutgessa ha ordenat al metge forense que s'encarregui de determinar si les manifestacions de Madrid van tenir responsabilitat de causar un risc evident per la vida i integritat física dels assistents.

A la Guàrdia Civil, se li ha encomanat un atestat en el qual es determini quin va ser el curs donat a l'informe del Centre Europeu per al Control i Prevenció de Malalties. És a dir, quin òrgan el va rebre al nostre país, si es va difondre entre les autoritats i si es va remetre a la Delegació del Govern a Madrid. 


Comentaris

envia el comentari