IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El que se sap sobre el passaport víric: El document que decidirà qui surt al carrer

Regne Unit i Alemanya ja s'han mostrat a favor del passaport víric

Test ràpid per detectar la COVID-19
El passaport víric ajudaria a saber que població és immune a la Covid-19 | Catalunya Diari

Cada vegada falta menys perquè els ciutadans puguin sortir al carrer i tornar a fer una vida normal, però no tots els segments de la població sortiran de les seves cases al mateix temps. Tot i que les persones d'avançada edat seran les últimes a reincorporar-se a la vida normal, hi ha altres criteris que determinaran qui seran els primers a gaudir de la llibertat.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Mentre no hi hagi  una vacuna per curar o prevenir la Covid-19, molts ja parlen del passaport víric o sanitari per indicar quines persones estan completament sanes i no suposen un perill per a la propagació de virus. El passaport víric permetrà conèixer qui és immune al virus i qui no. Gràcies a aquest passaport, les persones immunes podrien reprendre les seves activitats quotidianes, ja que a priori no podrien contagiar el virus a altres persones.

Tant és així que Salvador Macip, professor dels Estudis de Ciències de la Salut de la UOC (Universitat Oberta de Catalunya) assegura que «com més gent sigui immune al virus, es propagarà pitjor i el brot serà més controlable», cal que el 50% de la població sigui immune per poder controlar la propagació de virus.

Diverses fonts asseguren que aquest passaport seria molt efectiu per evitar un possible rebrot a curt termini en cas que es comencés a implementar a la fase en què es vagin aixecant les restriccions.

S'implementarà a Espanya?

Sens dubte, el passaport víric podria salvar milers de vides. En països com la Xina ja s'han realitzat mètodes similars com la lectura de codis QR per saber si aquesta persona pot estar circulant pel carrer o no. A la Xina, és el ciutadà qui aporta aquesta informació a través d'un senzill qüestionari.

A Europa, tan sols Regne Unit i Alemanya s'han mostrat a favor del passaport víric, mentre que a Espanya el ministre de Sanitat, Salvador Illa, assegura que està totalment descartat aquest mètode per batre la mobilitat de la població. No obstant això, Castella i Lleó ja ha anunciat que implementarà aquest passaport quan la pandèmia estigui controlada.

El professor Macip, per la seva banda, afirma que és molt complicat que això es pugui dur a terme, ja que «caldria realitzar test serològics massius a la població» i ara per ara no hi ha test fiables suficients.


Comentaris

envia el comentari