IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

ÚLTIMA HORA

🚨 Catalunya estrena el confinament per municipis amb 5.413 nous casos de coronavirus en un dia

Pedro Cavadas, el metge que va avisar sobre el coronavirus al gener i que van acusar d'alarmista

A finals de gener va advertir de la gravetat que podia tenir el coronavirus a Espanya i molts li van dir alarmista

El doctor Pedro Cavadas durant la seva intervenció en el lliurament d'ajudes per a la Investigació en Salut a la Fundació Mutua Madrilenya, a Madrid, a 19 de setembre de 2019
El doctor Pedro Cavadas va ser titllat d'alarmista després de les seves paraules al gener sobre el coronavirus | EP

«És un virus que s'encomana fàcilment, que és molt invasiu. Quan a la Xina, que no és el país més transparent del món, aparenten transparència des del minut 1, em fa pensar. Em preocupa». Aquestes van ser les paraules del doctor Pedro Cavadas, un prestigiós metge a què van titllar d'alarmista per aquestes declaracions fetes més d'un mes abans de l'inici de la quarantena a Espanya.

Cavadas és conegut també com el 'metge miracle', nom que s'ha guanyat per les seves complicades operacions microquirúrgiques -és a dir, trasplantaments dels més difícils que hi ha- amb què ha aconseguit salvar parts del cos de moltes persones.

Les paraules d'aquest reconegut doctor ara ja no són vistes com una alarma innecessària, com va passar aquell 30 de gener, quan les va pronunciar en una aparició televisiva. Mentre ell alertava del que podia succeir, Fernando Simón, director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries del Ministeri de Sanitat, assegurava en aquells dies que l'epidèmia tenia «possibilitats de començar a remetre aviat» quan pràcticament ni havia començat a afectar Espanya.

Pedro Cavadas va alertar sobre la gravetat de virus tenint en compte el que s'estava vivint a la Xina. «Reconeixen un nombre de morts i contagiats pel qual no cal ser molt llest per pensar que és deu o cent vegades més. Quan es construeix un megahospital en tres setmanes és que no va de broma», va assegurar llavors.

Malgrat que en tot moment Cavadas va deixar clar que ell no és expert en epidemiologia, preguntat pel coronavirus va dir el que pensava com a doctor i llavors ho van ratllar gairebé de boig, i, sens dubte, d'alarmista. Ara, però, les seves paraules ja no sonen desgavellades, tenint en compte tot el que hem passat en aquests últims mesos.

Al país tenim ja més de 200.000 contagis i més de 20.000 ciutadans han mort després infectar-se de coronavirus. És més, Espanya és un de tres països del món més afectats per l'epidèmia.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Cavadas, un dels cirurgians més prestigiosos

Malgrat que el doctor Pedro Cavadas no és expert en epidemiologies, com ell mateix va dir en el seu moment, les seves paraules van alarmar molt per la credibilitat que moltes persones podien donar-li, ja que es tracta d'un dels metges més reconeguts. La seva opinió es té en compte i moltes persones podien espantar-se amb les seves declaracions.

Cavadas s'ha guanyat, des de fa anys, un gran renom dins de la medicina. Ja en 2009 es va convertir en el primer cirurgià a realitzar un trasplantament de cara a Espanya, el vuitè que es feia a tot el món.

Però no ha estat aquesta la seva única gesta, ha salvat la vida de moltes persones amb les seves cirurgies i ara, potser, el seu prestigi augmenti encara més després d'haver predit com de greu seria el coronavirus a Espanya, tot i no ser la seva especialitat.


Comentaris

envia el comentari