Sánchez allarga 15 dies més l'Estat d'Alarma

Ho ha comunicat als presidents autonòmics per videoconferència aquest diumenge

Intervenció de Pedro Sánchez a la Moncloa el 16 d'octubre de 2019.
Ho ha comunicat  als presidents autonòmics per videoconferència aquest diumenge  | Catalunya Diari

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest diumenge que prorroga l'Estat d'Alarma dues setmanes més. Ho ha comunicat per videoconferència als presidents autonòmics, traslladant-los aquest allargament de 15 dies com a mesura per contenir el coronavirus, que continua fent estralls al país. Aquesta pròrroga comporta que els ciutadans hauran de seguir amb el confinament més dies. 

Així ho ha fet públic el diari 'El Mundo', el qual explica que l'Estat d'Alarma que va ser declarat el passat 14 de març i el qual esperava ser finalitzat el dia 29 de març, ara s'allargarà 15 dies més fins al dia 12 d'abril. Tot i aquesta decisió del President, la nova mesura encara ha de ser aprovada pel Congrés. Ja s'ha convocat un nou ple per al pròxim dimecres, dia 25, en el qual s'espera autoritzar aquest allargament. 

Amb xifres alarmants, el col·lapse sanitari pot arribar més aviat del previst

Són les alarmants xifres d'infectats pel coronavirus que han portat al govern a prendre aquesta decisió. Són gairebé 25.000 persones malaltes del virus i més de 1.300 morts, amb un augment cada dia més exponencial i davant el perill de la saturació del sistema sanitari.

Tot i això, sembla que Pedro Sánchez segueix sense fer cas a la demanda d'un grup de sanitaris que han advertit que si no es prenen mesures més dràstiques, el col·lapse pot arribar més aviat del que es pensen: el 25 de març. 


Comentaris

envia el comentari