Sánchez compareixerà aquest dissabte al vespre per informar de la crisi del coronavirus

La decisió s'ha anunciat aquest dissabte a la tarda

Intervenció de Pedro Sánchez a la Moncloa el 16 d'octubre de 2019.
Pedro Sánchez, compareixerà aquest dissabte al vespre. | Europa Press

Segons s'ha informat des de la secretaria d'Estat de Comunicació, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, oferirà una compareixença de premsa aquest dissabte, 21 de març, a partir de les nou del vespre, des del Palau de la Moncloa. Ho farà quan es compleix tot just una setmana de l'aplicació de l'estat d'alarma a Espanya.

Ara per ara, no ha transcendit el detall de què és el que vol comunicar el president del govern espanyol en aquesta intervenció pública, però l'ha confirmat el secretari d'Estat de Comunicació, Miguel Ángel Oliver, just en acabar la roda de premsa diària del Comitè Tècnic de Gestió de la crisi del coronavirus, que avui s'ha fet sense el doctor Fernando Simón que, després de presentar símptomes de la malaltia, ha donat finalment negatiu.

«Ni tan sols els científics» saben quan s'arribarà al pic de casos de covid-19 a Espanya

Segons ha explicat la cap d'àrea del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, María José Sierra, la letalitat del covid-19 a l'Estat se situa en el 5% dels casos confirmats. Sierra ha insistit a afirmar que tot i que aquest percentatge «pot semblar alt» no té en compte tots els contagiats reals per covid-19. Les proves per confirmar la infecció s'estan fent principalment als pacients hospitalitzats, que suposen el 50% dels afectats a l'Estat.

Preguntada per les franges d'edats de les persones ingressades, ha dit que el 50% dels hospitalitzats té més de 70 anys, que els menors de 30 anys tenen una incidència del 5 al 10% i que els menors de 20% són entre l'1 i el 2% dels pacients ingressats. Sierra ha defensat que les mesures de prevenció del virus que s'estan prenent a l'Estat són les adequades i ha dit que «ni tan sols els científics» saben quan s'arribarà al pic de casos de covid-19 a Espanya. A més, ha assegurat que el comitè científic amb sis experts s'ha constituït avui però els contactes ja feia dies que duraven.

D'altra banda, Rodrigo Gutiérrez, encarregat d'Ordenació Professional del Ministeri de Sanitat ha apuntat que hi ha 50.000 professionals que poden ser contractats pels centres sanitaris per a reforçar plantilles.


Comentaris

envia el comentari