Pedro Sánchez, denunciat per la gestió de la crisi del coronavirus

El president del govern espanyol ha estat denunciat per prevaricació

Intervenció de Pedro Sánchez a la Moncloa el 16 d'octubre de 2019.
Pedro Sánchez denunciat per presumpta prevaricació | Catalunya Diari

L'advocat Víctor Valladares va presentar el passat dijous, als Jutjats de Plaza Castilla de Madrid, una denúncia contra el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, per presumpta prevaricació en haver permès les manifestacions massives del 8 de març, en plena expansió del coronavirus. La denúncia haurà de ser tramesa pel Tribunal Suprem, ja que el president és aforat.

El lletrat denúncia en el seu auto que el cap de l'executiu, i altres 17 delegats autonòmics, van obviar l'amenaça que enfrontava el país després que el primer de febrer va ser detectat el primer cas a La Gomera (Canàries) i després de la crisi sanitària que havia esclatat en països com la Xina o Itàlia.

Informe del risc d'infecció

La denúncia té la seva base en l'informe que va presentar el Centre per al Control i Prevenció de Malalties a tots els estats membres de la Unió Europea per alertar de la situació d'emergència mundial. «Fins al 2 de març, 66 països havien notificat casos. El risc associat amb la infecció per Covid-19 per a les persones de la Unió Europea i el Regne Unit es considera actualment de moderat a alt», destaca l'informe.

Valladares afirma que, tot i que la Unió Europea instava als estats membres a decretar mesures de distanciament individual i a considerar la cancel·lació de concentracions massives, el govern espanyol va obviar les recomanacions, autoritzant manifestacions multitudinàries per al 8-M, Dia de la Dona Treballadora.

Per donar validesa al seu argument, recorda que la manifestació de Madrid, a la qual van acudir 120.000 persones, van participar també la ministra Irene Montero i la mateixa dona del president, Begoña Gómez, que pocs dies després van donar positiu en les proves de coronavirus.

Prevaricació administrativa

Per aquest motiu, Víctor Valladares acusa Pedro Sánchez i als delegats del govern d'un delicte de prevaricació administrativa, d'acord amb l'article 404 del Codi Penal que estableix una condemna d'entre 9 i 15 anys d'inhabilitació per a autoritats i funcionaris públics que, coneixedors de la injustícia, presentin una resolució arbitrària.


Comentaris

envia el comentari