Pedro Sánchez promet fer «el que faci falta i on faci falta» contra el coronavirus

El president del govern espanyol ha reconegut que l'impacte de la «crisi sanitària» serà «contundent»

Pedro Sánchez en una compareixença amb la bandera espanyola i europea al darrere
Pedro Sánchez ha comparegut aquest dimarts per detallar les actuacions de l'executiu contra el coronavirus | Catalunya Diari

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha comparegut aquest dimarts a última hora de la tarda després del per explicar les actuacions de l'executiu en la lluita contra l'epidèmia de coronavirus. «Vull enviar un missatge de confiança a tots els espanyols», ha insistit el socialista, que ha anunciat mesures «conjuntes» amb la resta de països de la Unió Europea. En aquest sentit, Sánchez ha advertit que ens trobem davant d'una «crisi sanitària global», i que les mesures que es prendran correspondran sempre als criteris dels «experts». 

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Pla de xoc per pal·liar els efectes del coronavirus

«Correspon a la ciutadania seguir les recomanacions de les autoritats sanitàries», ha insistit el cap del govern, que també ha assegurat que faran «el que faci falta» per superar l'epidèmia. «Junts, sortirem d'aquesta crisi», ha assegurat. En aquest sentit, i fent referència a l'impacte econòmic del coronavirus, ha advertit que, segons la mateixa OCDE, serà «contundent però transitori».

En aquest sentit, Sánchez ha estructurat les quatre grans vies d'actuació per pal·liar els efectes d'aquesta crisi: recursos econòmics, reducció de les jornades laborals, protecció de l'ocupació en els sectors on caigui la demanda i l'obertura i flexibilització de línies de crèdit excepcional. 

La Unió Europea anuncia la mobilització de milions d'euros

La Comissió Europea ha anunciat que pretén mobilitzar 7.500 milions d'euros per contrarestar l'impacte econòmic del coronavirus. La presidenta de l'executiu europeu ha assegurat que demanarà als estats i al Parlament Europeu que permetin alliberar «ràpidament» aquesta quantitat dels fons estructurals del pressupost europeu.

La iniciativa s'emmarca en la proposta de creació d'un Fons d'Inversió pel Coronavirus que aspira a destinar uns 25.000 milions d'euros a pal·liar els efectes econòmics del brot. Després d'una reunió per videoconferència entre els caps d'estat i de govern dels 27 estats membre de la UE, les capitals europees han acordat aplicar amb «flexibilitat» les normes econòmiques de la UE.


Comentaris

envia el comentari