URGENT

🚔 Troben el cadàver d'un home en una platja de Barcelona

URGENT

🚨 Sanitat confirma més de 10.000 nous contagis i 254 morts més per coronavirus a Espanya

Les empreses que retallin plantilla en el mig any posterior a un ERTO seran penalitzades

Si acomiaden treballadors, hauran de pagar les quotes socials que durant l'ERTO abona l'Estat

Pedro Sánchez al Congrés dels Diputats, a la sessió de control del 18 de juny de 2018.
El reescollit president del govern espanyol, Pedro Sánchez, en una imatge d'arxiu. | Europa Press

En les darreres hores ha transcendit la lletra petita del paquet de mesures econòmiques que el govern de Pedro Sánchez ha aprovat per combatre les conseqüències econòmiques de la crisi del coronavirus. D'aquestes condicions se'n desprèn una que busca blindar els treballadors després d'un ERTO: les empreses que s'hi acullin, no podran retallar la seva plantilla durant els sis mesos següents.

Durant l'ERTO, el govern espanyol es farà càrrec de les quotes socials dels treballadors afectats per alliberar les empreses d'aquesta sobrecàrrega econòmica. A canvi, però, aquestes empreses s'han de comprometre a no fer acomiadaments durant el mig any posterior a l'expedient. Si retallen plantilla, hauran de retornar a l'Estat les quotes de les quals van quedar exonerades durant l'ERTO. Una condició, doncs, que protegeix els treballadors que hagin estat sotmesos a l'expedient temporal.

UGT tem una allau d'ERTO

El secretari d'UGT a Catalunya, Camil Ros, ha pronosticat que partir d'avui i demà hi haurà una «allau d'ERTO» com a conseqüència de la parada de l'activitat causa pel coronavirus i ha demanat que abans de presentar l'expedient es busquin alternatives.

En una entrevista al 3/24, Ros ha explicat com aquest dimarts el conseller de Treball, Chakir el Homrani, els va traslladar que les persones afectades pels ERTO s'havien triplicat i ja superaven les 20.000, sense comptar el de Seat. «Com que ens diuen que això pot anar per llarg, hauríem de mirar de paulatinament anar prenent mesures», ha assenyalat Ros, que ha proposat, per exemple, una bossa d'hores en les primeres setmanes per poder recuperar més endavant.

«Si hem d'arribar a l'expedient hi arribarem i tenim la cobertura que a la gent no se'ls descomptarà l'atur fins i tot en els casos que no tinguin atur suficient», ha comentat Ros, que ha afegit que UGT té l'activitat «en mínims» aquests dies i que se centra en assessorar a representacions a les empreses, treballadors i autònoms. «Necessitem entre tots sortir d'aquesta situació», ha afirmat Ros.


Comentaris

envia el comentari