URGENT

🚔 Troben el cadàver d'un home en una platja de Barcelona

URGENT

🚨 Sanitat confirma més de 10.000 nous contagis i 254 morts més per coronavirus a Espanya

Els perills i efectes de mantenir relacions sexuals pel coronavirus

El programa 'Islàndia' de RAC1 s'ha encarregat de respondre diverses qüestions

Foto d'un llit
El coronavirus afecta a les relacions humanes i, per tant, també al sexe | Pixabay

Els efectes diversos del coronavirus no són tan sols demogràfics i econòmics i de salut, sinó que també existeixen, evidentment, conseqüències en les relacions humanes. Establer això, no és difícil arribar a la conclusió que, fins i tot, poden afectar en certa manera a les relacions sexuals. El programa 'Islàndia' de RAC1 es va encarregar de resoldre nombroses qüestions.

El cap de Malalties Infeccioses de l'Hospital Vall d'Hebron, el doctor Benito Almirante, va ser el convidat a la secció i va respondre els dubtes amb aportacions científiques, però, com marca l'agenda, també des de l'humor. «Com pot afectar les primeres cites la por del coronavirus? I les relacions sexuals esporàdiques? El món de Tinder? O a l’hora d’acostar-te a una persona que no coneixes, en una discoteca?», van ser algunes de les qüestions suscitades.

A la pregunta d'Albert Om, el presentador del programa radiofònic, sobre les precaucions que s'han de prendre envers el brot de coronavirus, el metge va assegurar que «no hi ha cap motiu per actuar diferent. Les relacions socials s'han de mantenir exactament igual que abans del coronavirus. No hi ha una càrrega de la malaltia perquè hàgim de canviar el nostre modus vivendi». Ara bé: «El sexe en qüestió no és un element de risc, però comporta proximitat, i el coronavirus es contagia per via respiratòria», va assenyalar Almirante. 

Així mateix, malgrat que deixar de mantenir relacions sexuals, a banda d'innecessari, no serveix per frenar la propagació del patogen. «Podem tenir relacions sexuals amb la parella?», va preguntar Om. «No és prudent si només està confinat un membre de la parella, en canvi, si tots dos estan confinats, sí que en poden tenir», va respondre el metge.

El treball sexual, un possible gran risc

Paral·lelament, el programa va voler dedicar uns minuts a fer menció d'un dels grups que, presumptament, serien més vulnerables a la infecció: les treballadores i treballadors sexuals. «De moment no hi ha prou freqüència de la malaltia perquè estiguin representades com a col·lectiu vulnerable. Però el que és clar és que si un italià amb coronavirus ve a Barcelona i decideix contractar els serveis d'una treballadora sexual... ella té un risc altíssim de contagiar-se», va concloure l'especialista.

Finalment, van discutir sobre el sexe oral: «Amb el sexe oral el risc és el mateix, el coronavirus només es transmet per secrecions respiratòries», va explicar Almirante. Com a colofó i per tancar l'entrevista amb un to més sarcàstic, Om va preguntar el metge si practicar sexe amb mascareta era una «possibilitat». «No m'ho imagino gaire. No s'ha de tenir por. Guanyarem la malaltia», va dir el doctor. 

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari