Les persones amb autisme portaran roba blava per ser identificats quan sortin al carrer

Es la manera que no siguin sancionats o escridassats des dels balcons

Imatge dels carrers buits de Barcelona durant el coronavirus
Els carrers han quedat deserts amb el confinament del coronavirus | EFE

És una de les imatges d'aquests dies de confinament pel coronavirus, els carrers deserts. De fet, són moltes les persones que recriminen des dels balcons o terrasses de les seves cases a tots aquells que segons ells no haurien d'estar al carrer.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Tot i això molts no estan tenint compte que hi ha algunes excepcions de persones que sí poden sortir al carrer i no només per anar a comprar o treballar. Estem parlant d'aquells que tenen autisme o un trastorn de conducta. Després de les pressions de les famílies, el govern espanyol va accedir a incloure'ls entre les excepcions recollides dins l'estat d'alarma. 

I els motius són purament mèdics. Cal recordar que l'autisme és un trastorn que afecta la comunicació i la interacció social i que es caracteritza per comportaments restringits i repetitius. És per això que els facultatius recepten, sobretot a nens, la necessitat de sortir habitualment al carrer. I per poder ser distingits, el col·lectiu ha decidit que es diferenciaran vestint roba de color blau.

Evitar un major conflicte 

L'objectiu és que les persones amb aquesta mena de trastorn que han de sortir al carrer sí o sí no rebin tanta pressió externa. I és que cal recordar que el soroll també els afecta de manera important. 

Un missatge molt compartit a les xarxes ho explicava clarament: «Hi ha pares que surten al carrer perquè tenen nens amb trastorns de conducta molt greus, per exemple nens autistes. Tenen permís per sortir al carrer, però els insulten des de les finestres. A partir d'ara duran samarretes o un braçalet blau al braç». 


Comentaris

envia el comentari