IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Les persones que podran aconseguir l'ajuda de 500 euros al mes a Espanya

Aquest ajut pretén garantir un ingrés mínim per a aquelles famílies més vulnerables

Un veí de Tarragona portant menjar al restaurant La Pepita en el marc de la campanya de recollida d'aliments de Càritas Tarragona per pal·liar la crisi de la Covid-19
Les famílies més vulnerables seran beneficiàries de la renda vital miínima | CatalunyaDiari

La posada en marxa de l'ingrés mínim vital segueix portant cua. L'Executiu sembla no posar-se d'acord sobre quan s'aprovarà aquesta mesura promesa després de la formació de Govern de coalició entre Unides Podem i PSOE.

El vicepresident d'Afers Socials, Pablo Iglesias, i el titular de Seguretat Social, José Luis Escrivá han tingut diverses discrepàncies pel que fa als terminis d'aprovació. Primer, el ministre socialista va rebutjar la proposta d'Iglesias d'aprovar un ingrés mínim pont de caràcter urgent, assenyalant que la mesura s'aprovaria al més aviat possible però seria definitiva.

Després, el líder del partit morat va anunciar que la redacció del decret estava gairebé completada i la seva aprovació seria anunciada de forma imminent en una roda de premsa que se celebraria avui. Una declaració que el ministre de Seguretat Social ha rebutjat en admetre que encara hi ha «serrells pendents».

Ara sí, Iglesias ha coincidit amb el titular socialista reconeixent que la mesura encara no serà anunciada perquè cal «acabar de definir tots els detalls». No obstant això, l'Executiu ha avançat les persones que es podran beneficiar d'aquesta renda.

Beneficiaris de l'ajuda

Segons ha anunciat Escrivá, el nou ingrés podria beneficiar a tres milions de persones i a un milió de llars a tot Espanya. Del milió de llars beneficiades, la meitat tindran menors i el 10% seran monoparentals.

L'especial protecció de les famílies monoparentals es deu al fet que «el percentatge més alt de risc de pobresa i / o exclusió social correspon al tipus de llar format per 1 adult amb 1 o més fills dependents», segons les dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Aquesta xifra suposaria un augment d'un 47% en el nombre de llars que actualment ja reben una prestació d'aquest tipus a l'àmbit autonòmic. A més, suposarà que el 5,3% de les llars espanyoles siguin beneficiaris d'aquesta renda mínima.

La renda mínima vital és un ajut molt esperat pels col·lectius més vulnerables del nostre país, que estan en risc d'exclusió per no tenir garantit un ingrés per subsistir. La necessitat d'aquest ajut ja era latent abans del coronavirus, però ara s'ha incrementat arran del confinament. Aquestes famílies principalment sobreviuen per la solidaritat comunitària i els petits treballs en negre que no poden seguir fent durant aquest període.


Comentaris

envia el comentari