La petició urgent que acaben de fer sobre els lloguers pel coronavirus

El govern espanyol ja ha aplicat una moratòria del pagament de les hipoteques

Els inquilins hauran de seguir pagant el seu lloguer | ACN

Com si una crisi sanitària no fos un suficient greu problema per a tota la societat, a més a més, s'afegeix una altra d'econòmica.

La preocupació de tots aquells empresaris que han hagut de tancar els seus negocis i d'aquells treballadors que han estat acomiadats, és també un dels grans temes d'aquests dies de confinament. Davant aquest dur tràngol econòmic que estan passant molts espanyols, el govern de Pedro Sánchez va decidir establir una moratòria de pagament de les hipoteques, ja que tal com va afirmar el president espanyol, durant l'estat d'alarma no hi haurà cap desnonament.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Ciutadans que han vist rebaixats dràsticament tots els seus ingressos

La veritat és que aquesta és una bona mesura per a tots aquells ciutadans que han vist rebaixats dràsticament tots els seus ingressos i que, per altra banda, segueixen tenint despeses fixes a les quals no poden fer front. Però arribats en aquest punt, són molts els que també es pregunten què passarà amb els que no tenen hipoteca, però sí que paguen un lloguer.

En aquest sentit, des d'Unidas Podemos van presentar una proposta per ajornar d'igual forma els pagaments d'aquestes quotes i poder així seguir facilitant el trasbals de la crisi econòmic a la població. Però malgrat els esforços d'aquest partit polític que també forma part de l'equip de govern, finalment la proposta es va tirar enrere per la vicepresidenta d'Assumptes Econòmics, Nadia Calviño.

Un possible acord amb els llogaters

Així doncs, fins a nova ordre, les persones que estiguin pagant un lloguer ho seguiran fent malgrat que tinguin o no feina durant aquestes setmanes de confinament. L'única forma d'intentar solucionar el problema dels inquilins és a través d'un acord amb aquells propietaris que permetin un ajornament del pagament. La solidaritat de cadascú, en aquest cas, jugarà a favor o en contra dels ciutadans d'un país paralitzat i amoïnat per una situació inesperada.


Comentaris

envia el comentari