URGENT

👉 La Covid no frena i la pressió assistencial als hospitals catalans augmenta

Rahola reacciona a la decisió de Sánchez: «És un 155 encobert»

La col·laboradora de TV3 ha compartit la seva opinió a través de les xarxes socials

Pilar Rahola al FAQs
Pilar Rahola reacciona a la decisió del govern espanyol | TV3

Malgrat que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez hagi endarrerit la compareixença, prevista per a les 14.00 hores, ja es coneix l'esborrany del real decret que aprovarà aquest dissabte el Consell de Ministres en la reunió extraordinària que s'està produint en aquests moments. 

En el document s'estableix que mentre duri l'estat d'alarma l'Autoritat Competent serà el govern espanyol. Així doncs, tots els treballadors públics de totes les administracions, així com les «autoritats civils» estaran sota les «ordres directes» del ministre de Sanitat, Salvador Illa, per fer front a la crisi del coronavirus. En el cas dels Mossos d'Esquadra i de la Policia Local, s'estableix que quedaran sota les ordres del ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska.

Rahola parla d'un «155 encobert»

En el cas dels Mossos d'Esquadra i les policies locals, l'esborrany preveu que les comissions de seguiment i coordinació de la Junta de Seguretat estableixi «els mecanismes necessaris per assegurar» l'establert pel decret. Segons el text, els mossos i policies locals quedaran sota les ordres del ministre amb allò que «sigui necessari per a la protecció de persones, béns i llocs», i se'ls podrà imposar «serveix extraordinaris per la seva durada o naturalesa».

Unes mesures que no han agradat gens a la col·laboradora de TV3, Pilar Rahola, que no ha dubtat en donar la seva opinió a través de les xarxes socials on ha assenyalat que les mesures preses pel govern són un «155 encobert» i acusa el govern de Sánchez d'actuar «tard i malament».


Comentaris

envia el comentari