Un poble gallec limita els aplaudiments i «festa als balcons» a mitja hora al dia

L'alcalde valora que s'estigui creant comunitat, però hi ha qui vol descansar

'Gent en els seus balcons celebrant la Setmana Santa
El poble corunyès de Sada estableix un horari per a celebracions als balcons | Europa Press

Benito Portela, l'alcalde de Sada (La Corunya), ha demanat empatia als veïns amb la gent que vol descansar i treballar durant aquest estat d'alarma, per això ha decidit regular l'horari en el qual es poden fer festes als balcons.

Segons detalla l'Ajuntament de Sada en un comunicat, a partir d'ara els horaris per a festejos amb música en balcons i finestres només es permetran des de les 20:00 hores a 20:30 hores i a més, els diumenges s'afegirà la franja de 14:00 a 15:00 hores. 

El govern municipal entén que «aquesta actitud positiva davant el confinament en les últimes setmanes amb diferents festes als balcons ha de ser regulada per garantir el descans del veïnat, entre les quals es troben persones malaltes, treballadors per torns i veïns i veïnes en general».

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Algunes festes s'allargaven més del compte

Així, l'Ajuntament insisteix que veu «positives» les felicitacions, festes i suports als balcons perquè «ajuden a la gent a tenir un sentiment de comunitat en els diversos carrers», però ha registrat queixes perquè alguns d'aquests festejos s'allargaven hores.

«Hem d'entendre que viu més gent en aquests carrers que vol descansar o no estar de festa i queden tres setmanes de confinament, de manera que el millor és marcar unes pautes de comportament, ja que en els últims dies ens van remetre diverses queixes relacionades amb les festes », assenyala Portela.

Més que limitar, explica el regidor, «el que fem és marcar una pauta de comportament per conviure en un moment especialment dramàtic on sol·licitem compaginar el moment lúdic del dia dels veïns amb el descans i la tranquil·litat d'altres veïns, pensem que es pot gaudir però amb la moderació necessària».


Comentaris

envia el comentari