Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Científics investigadors busquena contrarrellotge una vacuna contra el coronavirus

Els tests de coronavirus detecten poca immunitat entre la població

A l'Estat espanyol, els tests començaran el proper dilluns, dia 27

Científics investigadors busquena contrarrellotge una vacuna contra el coronavirus
Els primers tests de coronavirus no són optimistes pel que fa a la immunitat de la població. | CatalunyaDiari.cat

Males notícies sobre els primers tests d'anticossos sobre el coronavirus realitzats al món: els primers estudis al respecte mostren, segons l'Organització Mundial de la Salut (OMS), menys immunitat de la que esperaven entre la població. Si amb la continuïtat d'aquest estudi i d'altres s'acaba confirmant aquest fet, quedaria descartada la hipòtesi d'un augment ràpid de la immunitat en la població, de manera que caldria recomanar alentiments en les mesures de desescalada.

«Veiem menys persones amb anticossos de les que esperàvem», explica Maria Van Kerkhove, directora tècnica del programa d'emergències sanitàries de l'OMS, segons recull aquest dimecres 'La Vanguardia'. Per exemple, en un estudi realitzat en base als donants de sang dels Països Baixos, només un 3% de la població està immunitzada. Ara falta completar aquests estudis i que siguin concloents per tal de confirmar, o no, l'esmentada conclusió.

Els estudis de seroprevalença a Espanya començaran el proper dilluns, 27 d'abril

Per la seva banda, el director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha admès que l'estudi sobre seroprevalença començarà amb «algun retard» el proper dilluns, dia 27 d'abril, perquè hi ha hagut «algunes variacions en el procediment per garantir la bona coordinació» amb les Comunitats Autònomes.

El Ministeri de Sanitat va afirmar que l'estudi estadístic per determinar quantes persones han passat la malaltia, pel qual es faran tests a 60.000 persones, començaria la setmana passada. En roda de premsa aquest dimarts, Simón ha explicat que aquest estudi és «molt important» però «no és l'únic paràmetre necessari per poder iniciar processos de canvi de fase».

Simón  ha destacat que també hi ha altres paràmetres com la valoració de la transmissió real, el nombre brut de casos i d'aïllats de manera adequada o la capacitat instal·lada assistencial. El responsable de Sanitat ha dit que no esperen que el percentatge de seroprevalença sigui tan elevat com per ser un «valor únic» per decidir la desescalada.