Polèmica altra vegada per les dades del coronavirus a Madrid i Catalunya

Usuaris de Twitter esclaten contra les dades que s'ofereixen sobre el nombre de contagis

Imatge d'una mostra de sang per testar el covid-19 el març de 2020
El coronavirus continua expandint-se per l'Estat | Catalunya Diari

La realitat sobre el coronavirus cada dia és nova. També el mapa de la seva ubicació a Espanya, ja que malgrat que des d'un primer moment el principal focus de contagis era Madrid, amb el pas dels dies aquesta proliferació s'ha anat repartint per altres indrets d'Espanya.

En aquest sentit, han estat moltes les veus crítiques les quals han atribuït aquesta expansió del virus pel país, a la decisió del govern espanyol de no blindar la capital. De fet, alguns usuaris de Twitter han arribat a criticar informacions en les quals s'explica que Madrid ja només representa poc més del 30% dels casos de coronavirus a Espanya i que, per contra, a Catalunya només fan que augmentar de forma alarmant.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

 

Madrid passa la preocupació a la resta de comunitats

De forma contrària, comunitats autònomes com Catalunya, València o Andalusia pateixen un augment dels casos i, com a conseqüència, de preocupació davant aquesta pandèmia que ha paralitzat el país. En aquest sentit, cal recordar que les dades actuals són de 17.166 positius, 2.090 morts, 1.221 persones a l'UCI i 3.882 donats d'alta a Madrid, i 11.592 casos, 672 morts, 1.021 en vigilància intensiva i 1.697 donats d'alta a Catalunya.

Tanmateix, el País Basc és la tercera autonomia amb major nombre de casos, encara que molt lluny de les xifres de brutes de les dues primeres: 3.946 positius, 180 morts, 137 en UCI i 621 curats. Sigui com sigui, el cert és que la preocupació ciutadana és cada vegada més gran, i aquesta es transmet amb uns missatges de disconformitat amb el govern de Pedro Sánchez a través de les xarxes socials.

El tractament informatiu sobre la ubicació del virus no agrada a tothom, ja que en moltes ocasions alguns usuaris de Twitter s'ho prenen com una mena de competició entre comunitats autònomes, les mateixes que han d'estar més unides que mai per a superar la sobrevinguda crisi actual.


Comentaris

envia el comentari